Naar lansigt.nl

Drie films over accountants die je gezien moet hebben

Midden in de winter of tijdens een lange zomeravond, een goede film kan altijd. Daarom geven we je graag een aantal filmtips. In iedere rolprent speelt een accountant of boekhouder een belangrijke rol. Geloof ons, deze films moet je gezien hebben (als je ze niet al kent). Zoek ze dus snel op, zet de wijn of bier met toastjes klaar en genieten maar!

1.The Accountant (2016)

Een accountant die ook nog goed kan knokken, Ben Affleck doet het in The Accountant. Hij speelt een wiskundig genie dat altijd beter is geweest met cijfers dan mensen. Dat levert hem een baan op als accountant voor grote malafide organisaties, voor wie hij de cijfers manipuleert. Dat kan natuurlijk niet goed blijven gaan en de overheid zit hem dan ook op de hielen. Om de schijn op te houden, gaat hij de boeken controleren van een robotfirma. Maar ook dat is niet wat het lijkt… Een aanrader voor wie van actie en drama houdt. Met een mooie rol van Anna Kendrick als vrouwelijke accountant.

2.The Shawshank Redemption (1994)

Volgens veel filmkenners is dit de beste film ooit gemaakt. De hoofdrol is weggelegd voor een ex-bankier, die in de bank de boekhouding doet voor zijn cipiers: een accountant dus. Tim Robbins speelt Andy Dufresne. Hij zit onschuldig in de gevangenis en bouwt een bijzondere vriendschap op Red, een andere gevangene die wordt gespeeld door Morgan Freeman. Dat accountants graag buiten de gebaande paden kijken, blijkt wel uit het verrassende slot van deze film. Als je deze nog niet hebt gezien, dan is dit echt een mustsee die je niet snel meer zal vergeten!

3.Schindler’s List (1993)

Met cijfertjes kun je levens redden. Dat deed de Joodse boekhouder Itzhak Stern tijdens de Tweede Wereldoorlog voor zijn baas Oskar Schindler. Deze Duitse fabrikant had Joodse arbeiders nodig voor de productie van email. Stern hield niet alleen de fabriek draaiende, maar maakte ook de namenlijst die later bekend werd als Schindlers’s List.  Samen met zijn baas vervalste hij documenten, zodat ze nog meer Joden konden redden. Deze indringende film laat een stukje geschiedenis zien dat we niet mogen vergeten. Liam Neeson kreeg een Oscarnominatie voor zijn rol als Schindler en Ben Kingsley speelt zijn trouwe boekhouder Itzhak Stern. Niet echt geschikt voor een romantisch avondje, wel de moeite waard.

Accountancy, iets voor jou?

In enkele van deze films beleven accountants (soms heftige) avonturen. Ben jij ook toe aan een nieuw avontuur? Kijk dan eens bij de vacatures van Lansigt. We zijn altijd op zoek naar ambitieuze, bevlogen en ervaren accountants. Je krijgt van ons geen script, maar we bieden je ruimte voor improvisatie. Bij ons op kantoor is er ruimte voor een komische noot. En we zetten liever de spotlights op onze klanten dan op onszelf. Past dat bij jou? Dan horen we graag van je. En wie weet speel je binnenkort de hoofdrol in jouw eigen Lansigt-avontuur!