30 jaar ontwikkelingen in accountancy bij Lansigt

Jarenlang was hij relatiebeheerder en AA en in die rol heeft hij grote ontwikkelingen in accountancy meegemaakt. Maar ook bij Lansigt, zijn klanten en bij zichzelf. Op dit moment is hij met pensioen. Maar, hij werkt nog één dag per week op kantoor in Alphen aan den Rijn. Gewoon, omdat hij het zo leuk vindt. Martijn van Veelen kijkt terug op 30 jaar Lansigt.

“Ruim 30 jaar geleden, in 1989, ben ik bij Lansigt begonnen. Toen zaten we nog in twee woonhuizen tegenover elkaar, je kon naar elkaar zwaaien door het raam. In die tijd hielden we boekhoudingen bij in kasboeken en de automatisering begon net een beetje op gang te komen.”

Alle ruimte voor ontwikkeling

Martijn kan uit eerste hand vertellen dat 30 jaar bij dezelfde werkgever werken niet saai is. “Tenminste, niet bij Lansigt. Je hebt hier zo veel ruimte voor ontwikkeling. Er wordt ook altijd goed naar je geluisterd: gaat het goed met je, heb je het naar je zin? Als je zelf je kansen kunt pakken is er bij Lansigt alle ruimte voor ontplooiing. Er is ook heel veel aandacht voor vaktechnische ontwikkeling.”

Martijn is daar het bewijs van. Dankzij Lansigt was hij in staat om na zijn vijftigste verjaardag nog zijn AA-titel te behalen. “Lansigt bood me de ruimte om een programma te volgen, waarin je op basis van je ervaring en portfolio alsnog je AA-titel kon behalen. Daar heb ik dankbaar gebruik van gemaakt.”

Groei in klanten

Door de jaren heen is er een hoop veranderd. “Vakinhoudelijk is er veel veranderd. Het is professioneler geworden en veel is geautomatiseerd. Je moet tegenwoordig alles vastleggen. Maar ook de klanten zijn veranderd. Zo hebben we tegenwoordig veel meer grote MKB-klanten. En dat maakt het werk weer leuker: want een grotere klant heeft altijd wel iets lopen. Een overname, een verhuizing, vragen over bedrijfsopvolging.”

Proactief handelen

Voordat Martijn bij Lansigt werkte, heeft hij vijftien jaar in een ander kantoor gewerkt. “Het ging er daar wel anders aan toe. Bij Lansigt denken we veel meer vanuit klantperspectief. Hier is proactief zijn naar je klant veel belangrijker.”

Martijn zou jonge accountants zeker aanbevelen een carrière op te bouwen bij Lansigt. “Je krijgt hier op ieder niveau de ruimte om je ding te doen. Bovendien kun je op ieder moment bij iedereen binnenlopen met vragen. De lijntjes zijn heel kort en de sfeer is heel goed.”

Breng jij het vak de toekomst in?

Martijn is de ontwikkelingen na 30 jaar nog steeds niet zat. Het vak van relatiebeheerder staat dan ook nog steeds voor grote veranderingen. Wil jij dit vak de toekomst in brengen? Ben jij klaar om jezelf te ontplooien op één van de drie Lansigt-locaties? Solliciteer dan op de functie van (Junior) Accountant AA voor de baan van je leven