"Bij Lansigt krijg ik alle ruimte om mezelf te ontwikkelen."

Jamie Tirion is Gevorderd Assistent Audit bij Lansigt. Hij krijgt alle ruimte om zichzelf te ontwikkelen richting zijn doel. Lees hier meer over zijn avontuur bij Lansigt.

Na mijn vwo diploma behaald te hebben, ben ik begonnen aan de TU Delft. Elektrotechniek. Dat bleek niet het vakgebied te zijn waar ik de rest van mijn leven in wil uitblinken, dus ben ik op zoek gegaan naar een andere studie. Dat werd Accountancy aan de Nyenrode Business Universiteit.

Combineren werk en studie

Omdat de Bachelor Accountancy een deeltijdopleiding is, combineer ik mijn studie met een baan. Dat is ideaal: je leert de theorie uit de boeken direct toepassen in de praktijk. Je leert zo veel meer dan wanneer je alleen naar school zou gaan.

Bij Lansigt krijg ik bovendien alle ruimte om mezelf te ontwikkelen. Zo ben ik veel betrokken bij data-analyses. Het is een relatief nieuw fenomeen binnen accountancy, maar het vindt steeds meer toepassingen. Bovendien ben ik na een jaar al gepromoveerd naar Gevorderd Assistent Audit en kan ik stappen zetten richting de functie van Controleleider. Als je je hier weet je ontwikkelen, wordt dat gezien én beloond!

Verbanden leggen met data-analyse

We gebruiken het bijvoorbeeld bij rondrekeningen, wanneer we bij een bedrijf willen vaststellen dat de opbrengstverantwoording volledig is. Dat doen we door verschillende gegevens, zoals voorraadmutaties en inkoop, met elkaar te verrekenen. Dergelijke gegevens liggen vast een ERP (Enterprise Resource Planning) pakket. De kunst is dus dat eruit te filteren en de juiste verbanden te leggen door middel van data-analyse.

Dat is enorm in opkomst. Ondernemingen weten vaak zelf niet welke data ze allemaal in hun systemen bewaren. Voor ons is het de uitdaging dat uit te zoeken en het zo aan elkaar te relateren dat we het kunnen gebruiken.

Dat ik überhaupt de kans krijg dit op te pakken bij Lansigt, vind ik bijzonder.

Learning-on-the-job

Daarnaast ben ik ingestroomd op ons learning-on-the-job programma: de Lansigt Academy. Daar vallen bijvoorbeeld de zogenaamde OEFjes onder: Opdracht Evaluatie Formulieren. Daarbij wordt je werk beoordeeld door een mentor. Daardoor kan ik me goed verder ontwikkelen en leer ik regelmatig iets bij.

Ook de VTO’s (Vak Technische Overleggen) die hierbij horen zijn zeer leerzaam. Hierbij staat er één onderwerp op het programma, waar iemand een presentatie over geeft. Je gaat hierover in discussie met elkaar en komt tot nieuwe, leerzame inzichten.

Toekomst als RA

Het is mijn doel RA te worden. Maar om te beginnen ben ik nog een paar jaar bezig met mijn Bachelor studie. Daarna volgt dan het traject voor mijn master en post-master. Ik zou het graag willen combineren met een specialisatie in data-analyse. Ik zie bijvoorbeeld kansen voor Due Diligence onderzoeken: volgens mij laten we daar nu veel data liggen die we uitstekend in die analyses kunnen gebruiken.

Jouw carrière bij Lansigt

Wil jij ook een carrière bij Lansigt en jezelf ontwikkelen in een richting die je boeit en aanspreekt? Bekijk onze vacatures! Wie weet ga je binnenkort bij ons aan de slag en bepaal je je eigen richting in jouw unieke avontuur.