De avontuurlijke loonadviseur: een week op de Adriatische Zee

Carry van Okburcht is Senior Loonadviseur bij Lansigt. Als afgestudeerd fiscaal jurist legt ze zich in haar werk toe op al het recht rondom de werknemer. Ze is werkzaam bij LAHRS en probeert in het dagelijks werk de niet gebaande paden te verkennen en creatieve oplossingen te vinden. Dat past precies in onze filosofie. En deze avontuurlijke karaktertrek komt niet alleen in haar werk naar boven: we zien het ook terug in Carry’s vakantieplannen.

We zullen Carry niet snel aantreffen in een all-inclusive resort. Dit jaar gaat ze met haar gezin flottielje zeilen in Kroatië. “We houden ervan om steeds andere dingen te doen. Mijn man, mijn twee dochters van 15 en 17 en ikzelf zijn deze zomer de bemanning van een zeilschip in de Adriatische zee.”

Veel geoefend als gezin

“Onze kinderen gaan jaarlijks op zeilkamp, de een zeilt en de ander surft, en zelf bezitten we sinds drie jaar een randmeer. Maar dat is wel even iets anders dan het schip van 11 meter lang waarmee we de Kroatische wateren op gaan. Speciaal voor dit doel heeft mijn man het vaarbewijs 1 en 2 gehaald en ook zijn marifoon bewijs. We hebben veel geoefend als gezin op het IJsselmeer en de Oosterschelde.”

Maar toch, de Adriatische Zee is even andere koek: “Er liggen daar bijvoorbeeld veel meer riffen onder water dan hier.” Carry en haar gezin hoeven het niet helemaal alleen te doen. Ze varen in een flottielje van 10 schepen en elke ochtend worden ze uitgebreid gebriefd over de route van de dag, de weersomstandigheden en zaken waar extra op gelet moet worden. “Er vaart ook een moederschip mee. Mocht je echt assistentie nodig hebben, dan kun je daar om hulp vragen.”

Een echt team zijn

Wat ook nieuw is voor het gezin, is het aanmeren in een baai. “Dat kennen we in Nederland niet. In een baai moet je aanmeren aan een meerlijn en dan lig je niet voor anker, maar aan een boei. Dat hebben we flink geoefend, maar het is toch spannend om te zien hoe het straks gaat uitpakken.”

Wat wordt volgens Carry de grootste uitdaging tijdens deze week op zee? “Ik denk toch wel dat we de hele week een echt team moeten zijn. Maar we gaan ook gewoon genieten, hoor! De snorkels gaan mee, we gaan genieten van de prachtige landschappen en het azuurblauwe water. En het schijnt ook erg gezellig te zijn. De gezinnen op de andere schepen hebben een vergelijkbare samenstelling, dus ook de kinderen zullen veel contact met elkaar zoeken.” 

Carry is niet de enige Lansigt medewerker die ook privé het avontuur opzoekt. Lees het blog van Mathijs, die gaat backpacken in Engeland. 

Ben jij ook zo avontuurlijk?

Wat denk je? Pas jij tussen zo’n avontuurlijke groep collega’s? Ben je niet bang om de avontuurlijke route te nemen en buiten de bestaande paden te lopen? Solliciteer dan op een van onze openstaande vacatures.