Ook de introductiedag bij Lansigt bijwonen als onze nieuwe collega?

Aan het begin van ieder studiejaar organiseert Lansigt een introductiedag, waarop nieuwbakken accountants hun eerste stappen in het vak zetten en nieuwe collega’s worden begroet. Uit de enquête die wij hielden komen mooie woorden naar voren. Neem nou Daphne, Olav en Patrick, stuk voor stuk enthousiast over hoe zij zich sindsdien binnen Lansigt ontwikkeld hebben. “De sfeer is heel goed!”

Op de eerste maandag van september trappen wij met elkaar en onze nieuwste collega’s het nieuwe studiejaar en ‘seizoen’ af. Om elkaar beter te leren kennen, verwelkomt Lansigt de kersverse aanwinsten met een spelletje Wie Is De Mol – de Lansigt-versie, welteverstaan. Een goede manier om te kijken of de nieuwelingen een beetje competitief zijn. Of Daphne, Olav en Patrick onderdeel waren van het winnende team, dát laten we in het midden, maar we vroegen ze wel of ze het een beetje naar hun zin hadden vorig jaar en sindsdien in hun functie.

‘Je leert zo ontzettend veel’

Daphne Poldervaart is Beginnend Assistent Audit en enthousiast over haar eerste jaar bij Lansigt. “Ik ben hier begonnen terwijl ik nog niets wist. Je leert zo ontzettend veel door te werken en te studeren. Nu heb ik pas echt goed door wat ik allemaal aan het doen ben. Het eerste jaar was echt leuk en vooral leerzaam. Ik ga de komende tijd met veel enthousiasme tegemoet en ik ben benieuwd naar de ontwikkeling die ik komend jaar verder door ga maken.”

Geen drempel om een gesprek te beginnen

Daphne heeft lovende woorden voor haar collega’s, inclusief haar leidinggevende: “Ze zijn allemaal heel benaderbaar en behulpzaam. In het begin heb je eigenlijk continu hulp nodig en dat is voor niemand een probleem. Er is geen drempel om een gesprek te beginnen met een controleleider of een partner, dat werkt heel fijn als starter in het vak.”

Altijd hulp aanwezig

In september 2018 ging ook Olav aan de slag bij Lansigt als Beginnend Assistent op de Audit. Ook hij is enthousiast, niet in de laatste plaats omdat deze rol hem heel veel ruimte biedt om te doen – en dus te leren: “Je doet heel veel en wordt intensief begeleid. Niet dat het wordt voorgekauwd, we worden juist gestimuleerd om zelf te ontdekken, maar er is wel altijd hulp aanwezig als je dat nodig hebt. Het is fijn dat je weet dat je goede mensen om je heen hebt die je kunnen helpen, daar krijg je ook weer vertrouwen door.”

Gezellig een praatje maken

Daarnaast is Olav erg te spreken over de sfeer en hoe men met elkaar omgaat. “Je werkt vaak met mensen die een of twee functielagen ‘boven’ je werken, mensen met soms tien tot vijftien jaar meer ervaring dan jij, maar ook met hen kun je gezellig een praatje maken of een potje tafelvoetbal spelen. Door die andere setting breek je veel makkelijker het ijs, waardoor je vervolgens weer makkelijker bij iemand naar binnen loopt en opener bent!”

Op ontdekkingsreis bij Lansigt

Patrick was er ook bij in september en startte als Junior Belastingadviseur. Hij noemt zijn eerste periode bij Lansigt een ontdekkingsreis: “Je komt hier, net van de universiteit, met een diploma en een geschreven scriptie op zak, maar hier leer je ineens weer van alles. Niet alleen inhoudelijk, maar ook qua klanten.” Hij kijkt dan ook uit naar de komende tijd en wat er allemaal nog komen gaat.

Lekker jezelf zijn

Ook over zijn leidinggevende is hij, net als Daphne, heel tevreden: “Hij zit in de kamer tegenover me, dus ik kan gewoon even roepen of naar de overkant naar binnen lopen.” De sfeer bij Lansigt bevalt hem tot op heden goed: “Iedereen zegt wat hij of zij wil, je kunt hier lekker jezelf zijn. En dat is belangrijk, het moet ook gewoon leuk zijn op je werk want je brengt hier toch veel tijd door.”

We kijken uit naar onze volgende introductiedag in september! Ben jij er dan ook bij?