Lansigt Academy als stok achter de deur voor ontwikkeling

Bij Lansigt ontwikkel je je continu. Dank zij onze Academy werk je aan jezelf en je doelen. Lees hier de ervaringen van collega Greetje Kammeraad.

Hoe ver wil je komen? Greetje Kammeraad-van Woudenberg is Junior Relatiebeheerder bij Lansigt en neemt deel aan onze Lansigt Academy. Hiermee zorgt ze ervoor dat ze zich optimaal ontwikkelt en continu stappen maakt. In dit blog vertelt ze hoe de Academy haar als professional vooruit helpt. 
 

Van Beginnend Assistent naar Junior Relatiebeheerder 

Sinds 1 januari 2018 ben ik Junior Relatiebeheerder op de afdeling Samenstel bij Lansigt. Ik ben een aantal jaren geleden begonnen als Beginnend Assistent. Mede dankzij de Lansigt Academy heb ik me kunnen ontwikkelen tot waar ik nu ben. 
 

Met focus op je doel af

De Lansigt Academy biedt je een continu ontwikkelingsprogramma, waardoor je gefocust op je doel afgaat. Je wordt begeleid door een mentor in jouw vakgebied met meer ervaring, je ontvangt een leergangboekje met veel nuttige kennis, je doet aan vaktechnisch overleg en je maakt opdracht evaluatie formulieren. 
 

Opdracht Evaluatie Formulieren 

Een opdracht evaluatie formulier is bedoeld om vooraf aan een opdracht doelen voor jezelf te stellen. Wat wil je leren? Welke specifieke aandachtspunten gelden er voor jou? Dan stel je bijvoorbeeld drie of vier doelen die je concreet aan de hand van de opdracht gaat toetsen. 
 

Snellere ontwikkeling 

Dat alles leidt ertoe dat je je sneller ontwikkelt. Je bent je continu bewust van wat je doet en welke leerpunten je op elk moment kunt ontwikkelen. Het leergangboekje bijvoorbeeld, is mijn eerste jaren bij Lansigt heel belangrijk geweest.  Het biedt vaktechnische ondersteuning aan de werkzaamheden en vaardigheden die bij je functieniveau passen. Het geeft een concreet beeld van wat er van je verwacht wordt en wat je nodig hebt om door te kunnen groeien naar een volgende functie. 
 
Ik constateerde dankzij het leergangboekje dat mijn kennis omtrent voorraad stil bleef staan. Toen heb ik diverse collega’s geassisteerd bij complexe voorraadadministraties, waardoor ik me snel ontwikkelde op dit gebied. 
 
Zie het als een stok achter de deur: het dwingt je stil te staan bij je ontwikkeling. Je staat af en toe even stil en reflecteert. Je stelt doelen en bepaalt hoe je eraan gaat werken. Zo kom je verder. 
 

Vergaren van kennis versus verbeteren van vaardigheden 

Waar de nadruk in de beginjaren met name op het vergaren van kennis ligt, verschuift het later naar het verbeteren van vaardigheden. Als relatiebeheerder zijn je vaardigheden natuurlijk erg belangrijk in het klantcontact. 
 
Zo heb ik vorig jaar een communicatietraining van twee dagen gevolgd. Hierdoor ben ik enorm gegroeid op het gebied van klantcontact en contact met collega’s. 
 
In mijn huidige positie, als Junior Relatiebeheerder, begeleid ik zelf ook iemand. Dat is ontzettend leuk om te doen, omdat je iemand die minder ervaren is echt kunt helpen stappen te maken in zijn of haar carrière. Bovendien word ik zelf ook nog steeds begeleid – zo snijdt het mes echt aan twee kanten. 
 

Meer over de Lansigt Academy

Hoe ver wil jij komen? Vraag je je dat wel eens af? Kies voor het avontuur bij Lansigt en wij helpen je echt stappen te maken in je carrière. Bekijk hier onze actuele vacatures. Of lees hier meer over onze unieke Lansigt Academy!