"Lansigt geeft mij vertrouwen en zelfstandigheid"

Inmiddels is Jorian Hoogendoorn alweer ruim een jaar aan het werk bij Lansigt. Hoe het hem is vergaan? Lees het in deze blog!

Hij is niet langer de jongste van het stel. Het afgelopen jaar heeft hij veel praktijkervaring opgedaan én de propedeuse van zijn opleiding Accountancy gehaald. Jorian praat je graag bij over zijn ervaringen met ons traineeship accountancy.

Persoonlijk contact

“Via een open sollicitatie kwam ik terecht bij Lansigt. Ik had een heel formeel gesprek verwacht, maar het was juist heel sociaal en leuk. Het liep eigenlijk vanzelf. Die gezelligheid is wat me aanspreekt bij Lansigt. Net als het persoonlijke contact: ik ken vrijwel iedereen. Ook is het werk bij ons heel afwisselend: je doet echt van alles. Zo begeleid ik stagiaires, en dat terwijl ik er een jaar geleden zelf nog eentje was. En je hebt de kans om kleine organisaties groter te helpen maken. Dat vind ik interessant!” 

Goede begeleiding

“Mijn werkzaamheden zijn afwisselend en breed, iets wat ik heel fijn vind. Ik ga bij klanten langs, doe aangiftes en nog veel meer.  In mijn tweede week maakte ik al een jaarrekening! Het hangt ook heel erg van jezelf af. Je moet wel lef hebben en vragen durven stellen. Gelukkig heb ik een vaste collega die mij helpt en begeleidt, maar eigenlijk kan ik voor vragen wel bij iedereen terecht. Twee keer per jaar bespreek ik mijn drie leerpunten en bekijk ik hoe ik mij hierin kan ontwikkelen. Ook spreken we iedere opdracht voor en na. Dat geldt trouwens niet alleen voor mij, maar voor iedereen bij Lansigt. Zo halen we het beste uit onszelf.” 

Direct toe te passen

“Het traineeship vind ik goed te doen: op vrijdag ga ik voor mijn deeltijdstudie naar Avans in Breda en de andere vier dagen werk ik. Omdat ik in de lessen al goed oplet, kan ik mijn huiswerk vaak op één avond al afmaken. Leuk is trouwens ook dat je de theorie direct kunt toepassen in de praktijk. Zo hoorde ik in een college over de middelingregeling en ik wist meteen een ondernemer die hier iets aan zou hebben.” 

Perfecte plek

“Na deze opleiding wil ik verder om mijn titel AA te behalen. Dat betekent dan nog twee jaar theorie en drie jaar praktijk. Nog 7,5 jaar te gaan dus. Wat ik zo leuk vind aan mijn vak is het maken van puzzeltjes en bezig zijn met wiskunde. Op een legale manier zo min mogelijk belasting betalen, dat is een uitdaging die ik graag aanga voor mijn klanten. Wat dat betreft zit ik hier goed, Lansigt geeft mij het vertrouwen en een gevoel van zelfstandigheid. Dat waardeer ik heel erg. Dit is voor mij de perfecte plek om te groeien en mezelf te ontwikkelen tot volwaardig accountant!” 

Spreekt werken in de accountancy jou ook aan? Dat komt dan mooi uit, want we hebben namelijk een aantal interessante vacatures voor je. Ook wanneer je geen achtergrond in de accountancy hebt, zijn er nog diverse mogelijkheden.