Lansigt loopt hard

Houd jij van sporten? Dan kun je bij Lansigt je hart ophalen. We doen namelijk al een aantal jaren mee aan Cycle for Hope, een fietsevenement waarbij we geld ophalen voor goede doelen. Ook organiseren we regelmatig voetbal- en volleybalwedstrijden. Maar ons favoriete event is misschien wel de Singelloop in Gouda. Inmiddels is het traditie dat we ieder jaar in september met collega’s meedoen. Ben jij er volgend jaar ook bij?

Tien collega’s en zes aanhang

Dit jaar (2017) viel letterlijk wat in het water door de weersomstandigheden. De gezelligheid was er niet minder om. Met maar liefst tien collega’s en zes vrienden en familieleden liepen we de nodige rondjes door de binnenstad van Gouda. Iedereen wist gelukkig de eindstreep te halen. Controller Machiel Roos zette de snelste tijd neer: 47,31 op de 10 km. Directiesecretaresse Bianca van Kampen kwam als eerste medewerker van Lansigt over de finish bij de vrouwen: 48,22 op de 10 km.

Hoofd leegmaken en bewegen

“Met een drukke baan bij Lansigt helpt hardlopen me absoluut om even te ontspannen”, vertelt Machiel. “Ik ben in juni al begonnen met trainen, want normaal loop ik 6 of 7 km. En het is goed om voor de Singelloop toch een paar keer de 10 km te hebben aangetikt. Daar heb ik wel wat discipline voor nodig. Voor ik ga lopen, moet ik wel even zin maken. Na afloop vind ik het heerlijk. Het helpt me om mijn hoofd leeg te maken. En met een zittend beroep is het altijd goed om te bewegen.”

Gezonde competitie onderling

Machiel is niet de enige collega die heeft meegelopen. “We proberen elkaar warm te maken om mee te doen. Dit jaar hebben we voor het eerst met drie teams in plaats van twee meegedaan. En een collega had een bord neergezet, waarop je je streeftijd kon doorgeven. De meesten hoopten onder de 48 minuten te zitten. Vorig jaar zat ik net boven de 50 minuten, dus ik wilde mezelf verbeteren door eronder te zitten. Het bord zorgde dus wel voor een gezonde competitie onderling!”

Winnende strategie: snel beginnen

Na de wedstrijd gingen de sportievelingen nog even iets met elkaar drinken. “Leuk en gezellig om even met elkaar na te praten”, vindt Machiel, die zich het komende jaar dus de snelste medewerker van Lansigt mag noemen. Hij deelt graag nog even zijn gouden tip: “Vooraf bespraken we met collega’s al de strategie: hoe loop je? Ik ben van mening dat je snel moet beginnen. Wat je in het begin aan tijd pakt, heb je binnen.”

Klinkt werken bij Lansigt als iets voor jou?

Loop jij graag hard, maar voor klanten nog net iets harder? En doe jij volgend jaar graag samen met ons mee aan de Goudse Singelloop? Graag! We zijn altijd op zoek naar (sportieve) talenten. Dit jaar waren we met drie teams, maar we gaan graag voor de vier. Bekijk snel onze vacatures of stuur ons een open sollicitatie. Ben je niet zo sportief? Geen probleem, we kunnen je morele support ook goed gebruiken.