Vijf keer ‘liefde voor het vak’: de accountants van Lansigt vertellen over hún liefde

Liefde voor het vak. Bij Lansigt hebben we het er vaak over, maar wat is het nou precies? Wat zorgt ervoor dat je, op verjaardagen bijvoorbeeld, vol passie over je werk vertelt? Dat je ogen beginnen te stralen als iemand je vraagt wat je doet? We zochten het uit aan de hand van de verhalen die we de afgelopen tijd van onze eigen mensen te horen kregen.

Een bijzonder soepel pad

Liefde voor het vak is: de band van Niels Benschop, Relatiebeheerder bij Lansigt met AB Containers. Een bijzondere klant, met een bijzonder verhaal. En als je het over liefde voor het vak hebt, dan heb je het over de moeite het werk dat Niels dagelijks verricht om de fase waarin het bedrijf zit in goede banen te leiden. Namelijk: de overdracht van het bedrijf, van vader op zoon. Een pad dat hobbelig zou kunnen zijn, maar dankzij de moeite – én liefde – die ze er met elkaar in steken, bijzonder soepel verloopt. Dat is waar liefde voor het vak toe kan leiden. Hier vind je overigens het volledige verhaal.

Werken in een overspannen branche

Liefde voor het vak is ook: omgaan met een branche die overspannen is en daarin je draai vinden. Ja, het is een krappe arbeidsmarkt, geven Teammanagers Audit Marc en Menno grif toe. Toch zorgt dat niet per se voor kopzorgen of overwerk. Wel is het zaak om ervoor te zorgen dat de mensen in het team het naar hun zin hebben, weten ze. Het tweetal is overigens van mening dat het met de werkdruk bij Lansigt wel meevalt. Doordat je zoveel mogelijk zelf aan de knoppen kunt draaien, bepaal je je eigen agenda en dus ook (tot op zekere hoogte) je eigen drukte. Dat (en een aantal andere dingen, natuurlijk) maken dat de liefde voor het vak alleen maar groeit, zoals je ook in dit blog kunt lezen.

De kracht van kennisdeling

Liefde voor het vak kan ook zijn: onze LOF-lunches, die zijn opgezet om het adviseurschap binnen Lansigt nóg meer te laten leven. Relatiebeheerder Teus en Assistent Accountant Corné zijn enthousiast over deze manier van kennisdeling en spreken er dan ook liefdevol over. En dat terwijl het eigenlijk zo’n simpel concept is: je plakt een halfuurtje aan de gebruikelijke lunchtijd vast, gaat met het Samenstel-team zitten en behandelt een aantal belangwekkende cases van de afgelopen maand, om daar vervolgens van te leren. Het is vooralsnog een groot succes; niet alleen leidt het tot nieuwe inzichten, maar ook voor een andere, bredere benadering van de klant. Benieuwd wat de LOF-lunches nog meer opleveren? Lees het in dit blog.

Liefde voor cijfers

Liefde voor het vak, uit liefde voor cijfers. Het was geen verrassing voor Tjerk, Controleleider bij Lansigt, dat hij zich richting de Accountancy bewoog. De kameleon, met een achtergrond in samenstel, is nu werkzaam in de Audit, waar hij zijn draai helemaal gevonden heeft. Als controleleider heeft hij veel contact met klanten en is hij altijd op zoek naar het verhaal achter de cijfers. Vanuit die (voor)liefde duikt hij dan ook maar wat graag in de steeds veranderende wet- en regelgeving binnen het vak: dé manier om de cijfers zo goed mogelijk te begrijpen. Bij Lansigt krijgt hij veel ruimte om zichzelf te ontwikkelen en te groeien. Aan de hand van cursussen, gesprekken en simpele wandelingen met zijn leidinggevende. Zo staat hij nooit stil. Meer weten? Lees het hier.

Terug op het oude nest

Liefde voor het vak: terugkeren naar je oude… Liefde. Het overkwam Relatiebeheerders Gino en Leendert. Inmiddels weten ze honderd procent zeker nooit meer de Accountancy te willen verlaten, maar het duurde even voordat ze zover waren. Het moest zelfs tot een uitstapje naar het bedrijfsleven komen, voordat de twee doorhadden dat ze de Accountancy toch wel erg waardeerden. Niks mis mee natuurlijk: Gino verloor door omstandigheden het plezier in het vak en Leendert belandde door een verhuizing even buiten de Accountancy. Toch hervonden ze dat plezier en de liefde voor het vak weer: ze weten weer waarvoor ze het doen, namelijk iets betekenen voor de ondernemers die bij hen aankloppen. En laat dat nou precies zijn waar Lansigt voor staat, iedere dag weer.