Lof en waardering voor onze mensen

In 2019 gaan we met Lansigt door op de ingeslagen weg. Uiteraard zetten we in op groei, maar niet alleen op economische groei. Bij ons gaat dat gelijk op met persoonlijke ontwikkeling. Bij Lansigt willen we de uitdaging met onszelf en de mensen om ons heen aangaan. Wat dat voor 2019 betekent?

Door: Pieter van der Kwaak, algemeen directeur 

Lof en waardering

Het werk van accountants is niet altijd positief in het nieuws. Zo zouden ‘we’ bijvoorbeeld niet altijd goede kwaliteit leveren en laatst hoorde ik een professor in de Tweede Kamer zelfs zeggen dat accountants zich zouden moeten schamen.

Van dat soort berichten krijg je niet bepaald energie. Bij Lansigt werken mensen die in alle oprechtheid hun werk heel goed (willen) doen. Dus zeggen wij in 2019: we kijken naar elkaar vanuit een positieve grondhouding en geven elkaar lof en waardering. Zo geven we een tegengeluid aan die negatieve sfeer. 

Ontwikkeling blijft een pijler

Focus op ontwikkeling is ook in 2019 een belangrijke pijler voor Lansigt. Bij ons draait het om vakkennis, klantkennis en zelfkennis en we bieden de faciliteiten om deze drie aspecten te ontwikkelen. Je studeert niet alleen voor je accountantstitel, maar je groeit ook op in onze Lansigt Academy. Je krijgt echt de tijd om je klant te leren kennen, want dat  past bij onze kernwaarde “Dichtbij”. Wij zoeken mensen die daarop gericht zijn: je moet willen groeien en de uitdagingen aan willen gaan met jezelf en met de mensen om je heen.

Trots op onze klanten en opdrachten

Het is heel belangrijk dat we trots zijn. We mogen trots zijn op het feit dat we accountants zijn, dat we voor hele mooie klanten werken en hele interessante opdrachten doen. We voegen echt iets toe aan de bedrijven waarvoor we werken. Dat maakt dat er binnen Lansigt met vol enthousiasme en plezier wordt gewerkt. Vanuit innerlijke drive ondernemers verder brengen. Dat geeft energie!

IT voor meer efficiëntie

We zetten voor 2019 in op vijf tot tien procent autonome groei. Daarbij zullen we aandacht hebben voor de IT omgeving waarin we werken. Met techniek kunnen we steeds efficiënter werken. Naast het traditionele accountantswerk willen we onze klanten echt verder helpen.

Onze missie is niet voor niets om de ondernemer aan te zetten zijn uitdagingen te realiseren. Daar zijn we elke dag actief mee aan de slag. Ook hier hebben we dit jaar een trainingsprogramma voor. Als medewerker krijg je de tools aangereikt om hiermee aan de slag te gaan.

Wij zoeken mensen die de uitdaging aangaan

We zoeken daarom ook in 2019 weer mensen die de uitdaging met ons willen aangaan. Mensen die onderzoekend zijn en de vraag achter de vraag willen ontdekken. De btw is omhoog gegaan: waarom is dat eigenlijk? Wat zijn de gevolgen voor een ondernemer of een winkelier? Daar moet je als Lansigt medewerker pro-actief mee bezig zijn.

Natuurlijk is dit niet allemaal nieuw. We zetten bij Lansigt al jaren in op ontwikkeling en aandacht voor persoonlijke groei, en dat leidt tot resultaat.

Het resultaat: loyale mensen

In 2018 zijn we van 126 medewerkers naar 143 medewerkers gegaan. Er zijn behoorlijk wat collega’s bij gekomen terwijl er relatief weinig uit dienst zijn gegaan. Dat is een getal waar we trots op zijn. De accountancy-sector staat bekend om zijn relatief grote verloop: bij Lansigt gaat dat niet op. Een signaal dat mensen hier hun draai goed weten te vinden en loyaal zijn.

Ga mee op avontuur

Spreekt dit je aan? Kom ons team in 2019 versterken en word zelf onderdeel van de toegevoegde waarde van Lansigt. Bekijk hier de actuele vacatures!