Op avontuur: Renger Kok opnieuw naar De Noordkaap

Bij Lansigt gaan we het avontuur aan met onze ondernemers. We verzetten bergen om onze klanten echt verder te helpen. Onze medewerkers gaan daar ver in en sommigen zoeken ook buiten kantoortijd het avontuur op. Onze belastingadviseur Renger Kok bijvoorbeeld, deed dit jaar alweer voor zevende (!) keer mee aan Navigate North. Hij legde 7.000 kilometer in 7 dagen af, naar De Noordkaap en weer terug. Lees hier zijn verhaal.

Hoe ver wil je komen? Die vraag stellen we onszelf en onze klanten dagelijks bij Lansigt. Belastingadviseur Renger nam het letterlijk en reed in januari voor zevende keer tot ver voorbij de poolcirkel met Navigate North, dit keer naar de Noordkaap. Hij zag zelfs overeenkomsten met zijn werk als belastingadviseur.

Echt een avontuur

Renger: 

Het was weer geweldig! Navigate North is een navigatiewedstrijd op basis van coördinaten. Vooraf ken je deze coördinaten niet. Je weet dus ook niet wanneer de dag eindigt, want je weet niet of je nog een nieuw coördinaat krijgt op die dag. Het is echt buffelen, een avontuur.

Van Hamar via De Noordkaap naar Lübeck

De tocht begon dit keer in Scandinavië. Net boven Oslo, in Hamar. “Vanaf daar zijn we langs de fjorden naar het noorden gereden. Geweldig mooi, echt een aanrader. Na een paar dagen kwamen we uit op De Noordkaap en vanaf dat moment zak je weer af naar het zuiden. Dat ging dit keer via Finland. Daar hebben we een dagje rust gehad. Toen zijn we gaan sneeuwscooteren en hebben we met de auto op een bevroren meer gereden. Uiteindelijk zijn we via Finland en Zweden geëindigd in Lübeck in Duitsland.“

Plankgas door 40 centimeter sneeuw

Onderweg navigeer je zelf van coördinaat van coördinaat. Dat levert soms spannende situaties op. “Ik had een korte route gevonden over een weg die vol 40 centimeter verse sneeuw lag. Om daar doorheen te komen met de auto viel niet mee. Je wilt daar niet stil komen te staan. We moesten er dus plankgas doorheen om op snelheid te blijven, maar we zijn erdoor gekomen.”

Geld ophalen voor goed doel

Met Navigate North wordt geld opgehaald voor goede doelen. Het goede doel van Renger en zijn teamgenoot was Victory 4 All. Daarnaast zijn natuurlijk het avontuur, de prachtige landschappen en de liefde voor auto’s belangrijke voorwaarden om mee te doen.

Zo gunstig mogelijk navigeren

En het winnen? Renger: “Natuurlijk wil je graag winnen. Zeker als je eenmaal in die race zit, word je daar heel fanatiek in. Je kunt op verschillende manieren punten verdienen. Door snel bij een coördinaat te komen bijvoorbeeld, maar ook door de kortste afstand tussen twee coördinaten te vinden. Het is dus de kunst om zo gunstig mogelijk te navigeren. Daarnaast krijg je maluspunten als je de hoofdroute neemt en bonuspunten als je omrijdt via een bepaalde route. Het is dus best complex, maar het gaat er natuurlijk om dat je het avontuur beleeft.”

Raakvlakken met het werk

De hele onderneming heeft volgens Renger zelfs raakvlakken met zijn werk. “Het cijfermatige, het zoeken naar oplossingen in soms complexe situaties. Dat zit ook wel in mijn werkzaamheden als belastingadviseur. Ook daarbij moet je binnen de kaders van de wet een optimaal resultaat behalen, net als in Navigate North. We moesten ons natuurlijk wel overal aan de snelheid houden!”

Wil jij ook op avontuur met onze ondernemers?

Bij Lansigt kunnen we altijd avontuurlijk ingestelde mensen gebruiken. Zie jij jezelf op avontuur gaan met onze ondernemers? Dan nodigen we je uit te solliciteren op één van onze openstaande vacatures. Tot snel!