Positieve energie op de informatieve en afwisselende Samensteldag 2018

De Lansigt Samensteldag was informatief en afwisselend met thema’s als compliance, ondernemersfocus en software MLE. Lees snel meer over deze dag.

Collega’s noemen het al bijna een nieuwe traditie: de Lansigt Samensteldag. Vorig jaar werd dit informatieve event voor het eerst met succes georganiseerd en op dinsdag 9 januari 2018 vond de tweede editie plaats. 60 collega’s van Team Samenstel kwamen naar Van der Valk Blijdorp voor een afwisselend middag- en avondprogramma. Uiteraard was er ook genoeg ruimte voor een informele kennismaking met collega’s. Koen Groot, Teammanager Samenstel uit Gouda vertelt over deze geslaagde Samensteldag. 

Afwisselend laagdrempelig

“Door dit event aan het begin van het jaar te organiseren, kunnen we onderwerpen uit het nieuwe jaarplan aan bod laten komen”, vertelt Koen, die vanuit zijn functie betrokken was bij de invulling van het programma. “We willen een goede balans tussen kennis en luchtige programmaonderdelen. Daarom hebben we gekozen voor interne en externe sprekers, en wisselen we vakinhoudelijke lezingen af met actieve workshops over agendabeheer. Dat heb ik zelf als heel prettig ervaren. Het is leuk om vakgenoten van andere vestigingen op laagdrempelige en informele wijze weer te zien, of nieuwe collega’s te ontmoeten.” 
 

Vakkennis en ondernemersfocus

Wat staat er dan precies op het programma? Er is een aantal plenaire lezingen over vaktechnische onderwerpen, onder meer over compliance. “Zo moeten we dit jaar verplicht het accountantsdossier binnen twee maanden sluiten na het afgeven van samenstellingsverklaringen. Dit deden we al, maar we gaan het nu ook in ons systeem monitoren.” Tijdens een ander algemeen onderdeel staat de ondernemersfocus centraal. Pieter van der Kwaak, Algemeen Directeur vertelt hoe je als accountant meer voor klanten kunt doen. “We gaan onderzoeken in welke fase van ondernemen een klant zit, zodat we op basis hiervan concreet advies kunnen geven. Dat hebben we nu geoefend met een casus in groepjes. En Relatiebeheerders gaan dit jaar met drie klanten in gesprek over waar ze nu staan met hun onderneming en welke stappen nog gezet kunnen worden met hulp van Lansigt, enorm waardevol is dat.” 
 

Boksen, software en timemanagement

“Tijdens een van de workshops gingen we boksen”, zegt Koen. “Het draaide om sparren, ruimte geven en ruimte nemen. Dat alles om een win-winsituatie te creëren in de samenwerking met je sparringpartner.”
Een andere programmaonderdeel is het nieuwe samenstelsoftwarepakket MLE. “Daarmee kunnen we efficiënter werken en risicogerichter samenstellen”, vertelt Koen. “Je kunt nu focussen op risicoposten. We willen voortaan met collega’s een concrete aanpak vooraf doornemen, zodat we efficiënt kunnen werken en goede kwaliteit kunnen leveren. Dat ga ik ook in de praktijk brengen. Ik heb een klant voor wie ik aan de slag wil en heb meteen tijd gereserveerd bij collega’s om hier samen eerst naar te kijken. Dat is trouwens een tip die we hebben gekregen bij de workshop over agendabeheer: houd je mailbox zo leeg mogelijk. Handel iets meteen af, of plan ruimte in je agenda in om het later op te pakken. Dat heb ik dus gedaan!” 
 

Leuke, positieve energie

Koen kijkt met een goed gevoel terug op de Samensteldag 2018. “Ook van collega’s hoor ik positieve geluiden. Iedereen vond het afwisselend en interessant. Aan het einde van de dag hebben we samen gegeten en geborreld, zodat we elkaar ook persoonlijk konden spreken. Het was een dag vol leuke, positieve energie. Je wordt je weer bewust van het gezamenlijke doel dat je met elkaar voor ogen hebt. In die zin is het niet alleen een dag waar kennis centraal staat, maar ook teambuilding!” 
 

Is werken bij Lansigt iets voor jou?

Vind jij je persoonlijke en professionele ontwikkeling belangrijk? Mooi, dat vinden wij namelijk ook. Daarom hebben we de Lansigt Academy geïntroduceerd, waarbij iedereen een programma op maat kan volgen. Daarnaast zijn er ook regelmatig, kennissessies en informatieve events, zoals de Samensteldag. Wil jij ook het beste uit jezelf halen en jezelf continu ontwikkelen? Kom dan werken bij Lansigt. We hebben op dit moment diverse interessante vacatures, of stuur ons een open sollicitatie. Wie weet zien we jou dan op de Samensteldag 2019!