Met de Samenstel-afdeling naar Rotterdam: de Samensteldag 2020

Deze week heeft alweer de vierde Samensteldag plaats gevonden. Tijdens deze dag komen samenstellers van alle drie de vestigingen bij elkaar. Om elkaar weer beter te leren kennen, maar ook om hun kennis nog meer te verrijken. Volgens Mariëtte Zegveld AA, Teammanager Samenstel Ridderkerk, kun je het zien als ‘een stuk teambuilding over de vestigingen heen’.

“We houden het graag leuk en verrassend voor alle deelnemers, dus proberen we ieder jaar weer naar vernieuwing te zoeken.” Om die reden is de Samensteldag dit jaar georganiseerd bij The Lakehouse in Rotterdam, waren er ook externe sprekers en deed iedereen mee aan een leuke muzikale workshop.

Ik zie jou

Dat was de ‘Boomwhacker’-workshop: “Daarbij maakt iedereen met gekleurde buizen muziek met elkaar. Tussen alle inhoudelijke onderwerpen door is het tenslotte belangrijk om even te lachen en te ontspannen.” Zo’n workshop, die de collega’s van de drie vestigingen dichterbij elkaar brengt, sluit perfect aan op het jaarthema dat Lansigt dit jaar heeft: ‘Ik zie jou’. Dat betekent niet alleen dat er naar elkaar wordt omgekeken, maar ook dat de focus nog meer ligt op ontwikkeling, samenwerking en persoonlijke groei.

Happy culture

Mariëtte: “Naast inhoud, beogen we met deze dag ook een happy culture en een werkomgeving die energie geeft. Een omgeving waarin we met én van elkaar kunnen leren en onze talenten kunnen inzetten, oftewel: ik zie jou. We kijken naar elkaar om, we (leren) zien waar de ander in zijn kracht staat en waarderen elkaar daarin, is de achterliggende gedachte.” Op die manier naar elkaar ‘omzien’ leidt tot een fijne samenwerking binnen hechte teams.

Actualiteiten, verdieping en verbreding

Het programma van de Samensteldag wordt onderverdeeld in een drietal onderdelen, legt de teammanager uit: actualiteiten, verdieping en verbreding. Het eerste onderdeel gaat voornamelijk over compliance bij de jaarverslaggeving. “Daarnaast komen ook leerpunten uit dossierinspecties en opdrachtgerichte kwaliteitsbeoordelingen aan bod”, aldus Mariëtte. “Kwaliteit is de basis van onze werkzaamheden.”

Steeds meer de focus op adviseurschap

Verdieping gaat vervolgens over bedrijfswaarderingen voor de relatiebeheerder en consolideren voor assistenten, terwijl verbreding juist gaat over de slag die Lansigt intern aan het maken is richting het adviseurschap. “Hierbij gaan we aan de slag met de rol van het adviseur zijn voor onze klanten.” Tijdens dit onderdeel denken we met elkaar na over de strategie en het verdienmodel van onze klanten. Ook leren we meer over de gevaren van hacken en hoe we onze klanten én onszelf hiervoor kunnen behoeden.

De mens op de eerste plek

Voor 2020 heeft Mariëtte in elk geval een voornaam doel gesteld: “Op de eerste plek staan de mensen. Daar past het jaarthema dan ook heel goed bij: het optimaliseren van die fijne werkplek waar mensen met plezier naartoe gaan, een omgeving die energie geeft. De Samensteldag helpt daarbij, ieder jaar weer.”