Werken als Assistent Audit: “Ik kan hier direct met de ondernemers aan tafel.”

Bij Lansigt gaan we graag het avontuur aan met onze medewerkers en de ondernemers voor wie we werken. Hoe ziet dit avontuur eruit op de auditafdeling? Om hier achter te komen tekenen we maandelijks het verhaal van een auditmedewerker op. We beginnen bij de start: met Assistent Audit Lotte de Wolf. “Je moet de juiste motivatie hebben om dit te kunnen doen.”

Studie op Nyenrode

Lotte is 19 jaar, heeft vwo gedaan en studeert naast haar werk bij ons aan Nyenrode. “Ik ben in september 2018 gestart. Als Assistent Audit voel ik mij erg op mijn plek bij Lansigt. Een leuk kantoor, met boeiende klanten.”

“Ik heb voor Lansigt gekozen, omdat ik hier direct met de ondernemers aan tafel kan. We werken veel voor het mkb en dat vind ik aantrekkelijk. Een ander belangrijke overweging was de sfeer. Die was bij de eerste kennismaking al goed!”

Eerste ervaring als Assistent Audit

Dit gevoel is nog steeds hetzelfde: “Voor starters zoals ik, is Lansigt een hele fijne werkplek. De lijntjes zijn kort en je krijgt een mentor toegewezen bij wie je alles kwijt kunt. Zo leer je snel.”

Als Assistent Audit heeft Lotte zich tot op heden veelvuldig met interim controles bezig gehouden. Daarbij horen onder andere lijncontroles, proceduretesten en het invullen van dossiers. Binnenkort gaat ze volop aan de slag met eindejaar controles. “Wanneer ik niet bij klanten ben, voer ik taken uit voor controleleiders en managers.”

Een mooi takenpakket

Lotte is tevreden met haar takenpakket: “Als starter is dit ideaal. Ik word goed begeleid en kan zelf zaken oppakken. Ik weet dat ik mijn eigen verantwoordelijkheden kan nemen, binnen bepaalde kaders. Dat is een prettig gevoel voor iemand die net begint.”

Een belangrijk deel van het werk als Assistent Audit speelt zich af bij klanten. Voor interim controles is dat een paar dagen, maar met eindejaar controles ben je soms wel twee weken op een klant ingepland. Hierdoor kan Lotte de kernwaarden van Lansigt direct in de praktijk brengen: “Ik ben dan natuurlijk letterlijk dichtbij en krijg direct de kans om mij onderzoekend en daadkrachtig op te stellen.”

Laboratoria, transportbedrijven en musea

Als starter heeft Lotte direct te maken met een divers klantenbestand. “Ik werk veel in het MKB. Het leuke hiervan is dat je een zeer divers klantenpakket hebt. Zo kom ik bij transportbedrijven, kinderdagverblijven en laboratoria. Dat wil niet altijd zeggen dat het werk zelf ook heel afwisselend is, want je voert vaak wel dezelfde taken uit.” Heeft Lotte wel voldoende uitdaging? “Zeker, de processen zijn overal anders. Dus je moet goed opletten dat je geen fouten maakt. Het werk verveelt zeker niet!”

Volgende stappen

Hoe Lotte de toekomst ziet, vindt ze nog lastig te zeggen. “Ik werk hier nog niet zo lang, dus mijn eerste doelen zijn nu om mijn Bachelor te behalen en verder door te groeien. Bij Lansigt krijg je in ieder geval voldoende ruimte en kansen om jezelf te ontwikkelen.”

Advies voor andere Assistenten Audit

Wel heeft Lotte een advies voor starters die hetzelfde pad als haar willen bewandelen. “Ik combineer vier dagen werk met mijn deeltijd studie Accountancy aan Nyenrode. Dat is soms best zwaar. Je moet dus wel gemotiveerd zijn om dit te kunnen doen!”

Ook een avontuurlijke loopbaan starten?

Wil jij je loopbaan ook starten met een avontuur bij Lansigt? Doe net als Lotte en neem contact met ons op. Natuurlijk kun je ook eerst een kijkje nemen bij onze vacatures. Volgende keer spreken wij Ferdi, junior Controleleider bij Lansigt, over zijn keuzes en werk.