Werken als Assistent Audit: “Dit past veel beter bij mij.”

Bij Lansigt gaan we graag het avontuur aan met onze medewerkers en de ondernemers voor wie we werken. Hoe ziet dit avontuur eruit op de auditafdeling? Om dit te achterhalen tekenen we maandelijks het verhaal van een auditmedewerker op. Vorige maand spraken we starter Lotte de Wolf, nu is het de beurt Assistent Audit Emmanuel Salib.

Continu feedback vragen

Emmanuel Salib is 21 jaar en sinds september 2017 werkzaam bij Lansigt. Emmanuel is Beginnend Assistent en wil zich dit jaar maximaal blijven ontwikkelen. Daar is vooral veel feedback voor nodig, vindt hij: “Ik vraag continu feedback aan de mensen om mij heen. Je moet elkaar helpen om stappen te zetten. Wat ging er goed, wat kan beter? Verschillende mensen kijken op verschillende manieren naar je, dus vraag ik het meerdere mensen. Ik kijk graag naar hoe collega’s in hogere functies zaken aanpakken. Dat probeer ik dan ook toe te passen.”

Werken en studeren: de balans

Emmanuel werkt en studeert deeltijd. Eerder heeft hij voltijd gestudeerd en hij weet precies wat het verschil is. “Dit past veel beter bij mij. Wat ik op school leer, pas ik direct toe in de praktijk. Als je voltijd studeert leer je voor je toetsen en daarna vergeet je wat je geleerd hebt. Nu word ik veel meer uitgedaagd.” Voor Emmanuel is dat de beste manier om zich te ontwikkelen.

In ons vorige blog lazen we dat Lotte de combinatie van studeren en werken pittig vindt. Dat herkent Emmanuel ook: “Zeker, in het begin had ik daar ook moeite mee. De omschakeling naar fulltime werken is gewoon groot. Je gaat van een paar uurtjes studeren per dag naar een hele dag werken, dat is echt wennen.”

Toch is het geen reden tot paniek: het is een kwestie van plannen. “Je moet uitzoeken wat voor jou werkt. Leer je graag in de avonden? Of juist in de weekenden? Als je dat hebt uitgezocht, kom je vanzelf in een ritme. De uitdaging is om enerzijds goed te presteren op school en anderzijds mijn werk goed te doen. Het ene mag niet ten koste gaan van het andere. De balans moet goed zijn. Kun je kritisch blijven, maar toch snel en nauwkeurig werken?”

Met helm en werkkleding de fabriek in

Eén van de zaken die Emmanuel zo aanspreken in zijn werk, is het gevarieerde klantenportfolio. De ene week zit hij bij een transportbedrijf en de andere week bij een diervoeder. “In de interim-periode kijk je in heel veel verschillende keukens. Je brengt bij allerlei klanten de processen en risico’s in kaart, praat veel met mensen en je gaat de werkvloer op. Dan sta je ineens met een helm op en beschermende kleding aan in een fabriek. Dat is leuk, omdat je nauw betrokken bent bij de klant.” De variatie zit dus zowel in het klantenpakket als in het werk zelf: “Ik hou van cijfers, maar die combineer je met echt mensenwerk. Je bent met ondernemers in gesprek en je brengt bedrijven in kaart. Dat is een leuke uitdaging.”

Het advies voor nieuwe Lansigt-medewerkers

Heeft Emmanuel nog een advies voor mensen die twijfelen of ze bij Lansigt aan de slag willen? “Hou je van een uitdaging en werken in een team? Wil je hard werken, jezelf nuttig maken en dit doen op verschillende locaties? Dan is Lansigt wel een avontuur voor jou."