Carrière maken in de Accountancy: Een nieuwe taal leren als Recruiter

De arbeidsmarkt binnen de Accountancy is al een paar jaar overspannen: er zijn beduidend meer vacatures dan werknemers. Hoe zorg je in deze tijd dat je goede keuzes maakt in je carrière? Wat doe je als je merkt dat je toe bent aan een volgende stap? In deze blogreeks spreken we met een aantal nieuwe collega’s, die onlangs dit soort vragen voor zichzelf moesten beantwoorden. In het eerste deel van de serie schrijft Recruiter Miranda Delis over haar carrièreswitch naar de recruitment én Accountancy.

Altijd blijven leren

Vorig jaar rond deze tijd stelde ik mijzelf de vraag: wat wil ik? Ik had een leuke baan bij een fijn bedrijf, maar na bijna vier jaar merkte ik dat ik nieuwe impulsen nodig had. Nieuwsgierig als ik ben, is ‘blijven leren’ een belangrijke factor in mijn werkgeluk. Dat is misschien ook wel de reden waarom ik een brede studie heb gekozen en mijn carrière tot dan toe bestond uit brede functies. Dit is een mooie leerschool geweest, want inmiddels heb ik een duidelijk beeld van mijn sterke en zwakke kanten (hé, die hebben we allemaal, toch?), wat ik belangrijk vind en waar ik blij van word. Precies dat rijtje leidde er vorig jaar toe dat ik mij realiseerde: ik moet verder.

Blanco de Accountancy in

Maar dan? Het nadeel van een brede studie is dat ik niet ben opgeleid voor een specifiek beroep, in tegenstelling tot mijn collega’s hier bij Lansigt. Mijn nieuwsgierigheid en brede interesses drijven mij snel naar bepaalde functies, terwijl ik ook merkte dat ik mij juist meer wilde vastbijten in een onderwerp of specialisatie. Dit maakte mijn volgende stap best complex. Maar, al doende leert men, en solliciteren is uiteindelijk ook een kwestie van ‘trial and error’. Ik ben op onderzoek uit gegaan en met een aantal criteria in mijn hoofd kwam ik tot mijn verrassing uit bij de vacature voor Recruiter bij Lansigt.

Een accountantskantoor? Daar wist ik niks van. De baan? Tof! Daar werd ik enorm blij van. De perfecte combinatie van een brede functie met een specifiek doel, een specialisatie waar ik mij in vast kan bijten en een diversiteit aan werkzaamheden die precies bij mijn sterke eigenschappen aansluiten. En bovenal: iets nieuws waar ik héél veel kan leren! Ik was zo enthousiast over de vacature, dat ik het aandurfde om mijn zwakke kanten te benoemen in mijn sollicitatiebrief. Toen bleek maar weer: solliciteren is ook een stukje lef én geluk hebben. De klik was er, het vertrouwen groeide. Hoe spannend het ook was om een veilig nest te verlaten, ben ik zonder twijfel in het diepe gesprongen en Lansigt met mij.

Keuzes maken

Want: ik heb de afgelopen acht maanden een geheel nieuwe taal geleerd. Niet alleen als Recruiter an sich, maar ook zeker als Recruiter binnen de Accountancy. Samenstel? Audit? Nyenrode? Titels? Fiscale vraagstukken? De Big Four? Ik had geen idee. Er is een wereld voor mij opengegaan. De Accountancy is zo divers, energiek en altijd in beweging. Ik leer iedere dag weer iets nieuws, over mijzelf, mijn collega’s, de branche of het vak recruitment. Ik heb inmiddels al zoveel mooie gesprekken gevoerd, met voornamelijk jonge mensen die net als ik in het diepe gaan springen: een vak leren waar veel bij komt kijken en waarin je een lange weg kan afleggen tot je doel.

Deze route is vol met keuzes. Alleen ‘even’ deze studie kiezen omdat je goed bent in cijfers en graag met mensen werkt, is pas het begin. Welke kant in het vak wil je straks op, welke richting ligt jou het beste? En als je dit weet: waar ga je dat dan doen? Ga je voor je titel? En welk kantoor past bij jou: een mkb-kantoor, een van de Big Four of iets er tussenin? Wat doet het met jou als je leest over schandalen of misstanden? De mensen die ik spreek staan aan het begin of in de eerste stap van hun carrière binnen de Accountancy en moeten op jonge leeftijd al dit soort ingewikkelde vragen voor zichzelf beantwoorden. Juist dat maakt werken als Recruiter in de Accountancy zo interessant voor mij. Het allermooiste aan mijn werk vind ik dan ook om hen daarbij te helpen, al is het maar een klein beetje. In mijn zoektocht heb ik ook hulp gehad van de mensen om mij heen en mijn vorige werkgever, en dat was hartstikke nodig. Je werk is een groot onderdeel van je leven en moet je plezier en voldoening brengen. Erachter komen hoe je dat voor elkaar krijgt, is echter niet zo makkelijk.

Pak die kans!

Inmiddels zit ik enorm op mijn plek in de functie van Recruiter, binnen de Accountancy als branche en bij Lansigt als bedrijf. Het was een spannende carrièreswitch maar het heeft mij veel gebracht. Ik leer een vak, krijg alle vrijheid om nieuwsgierig te zijn en mij te ontwikkelen. Ik word uitgedaagd om creatief te zijn en het beste uit mijzelf te halen. En niet onbelangrijk: ik voel mij thuis in mijn team en bij Lansigt. In gesprekken die ik met kandidaten voer, focus ik daarom altijd voornamelijk op de persoon tegenover mij en zijn of haar dromen, wensen en ambities. Niet de functie-eisen zijn leidend, maar de match tussen de kandidaat en Lansigt. Dit levert de mooiste en meest persoonlijke gesprekken op. Lansigt is een organisatie met ambitie en kansen, daar ben ik zelf een voorbeeld van. Ik voldeed zeker niet aan alle voorwaarden van de vacature, maar het vertrouwen en de persoonlijke klik was er. Dat is Lansigt. Ik hoop dan ook deze mooie match nog heel lang en vaak met alle interessante kandidaten te maken.