Willem vliegt er uit... naar Wenen!

Naast een inspirerende werkomgeving en de kans om boven jezelf uit te stijgen, biedt Lansigt ook de mogelijkheid om gelijk je spullen te pakken zodra je bij ons aan de slag gaat. Vraag dat maar aan Willem van Dolder, die sinds november een van onze nieuwe relatiebeheerders is.

Even bijkomen van de proeftijd

Willem werd namelijk door ons er (op) uit gestuurd, om bij te komen van zijn proeftijd. Bestemming onbekend natuurlijk, anders is het geen verrassing meer. De reis werd volledig verzorgd door het platform srprs.me: een aftelklok deed het moment van take-off steeds dichterbij komen en pas bij aankomst op Schiphol werd de bestemming eindelijk onthuld: Willem en zijn vrouw Manon mochten zich gaan opmaken voor een paar dagen in Wenen!

Geen verkeerde verrassing

Dat is natuurlijk een mooi extraatje aan het begin van zijn nieuwe carrière bij Lansigt. Maar, zegt Willem eerlijk, het zorgde ‘niet voor het laatste zetje’. “Maar ik vind het leuk hoor, ik heb nog nooit eerder zoiets gehoord of meegekregen, ook niet van bevriende vakgenoten.” Voor iemand die na 16 jaar besloot om ‘toch maar eens om zich heen te gaan kijken’, is het geen verkeerde verrassing, zo’n reisje naar de Oostenrijkse hoofdstad.

Te weinig tijd

En wie Wenen zegt, zegt Sissi… Gewapend met twee Lansigt-drinkflessen trokken de twee er op uit, zoals te zien is in een van de foto’s die ze bij het prachtige Schloss Schönbrunn gemaakt hebben. “Eigenlijk hadden we veel te weinig tijd”, lacht Willem, die nog nooit eerder in de stad aan de Donau was geweest. “Er is zoveel te doen… We hebben veel met de metro gedaan en toch nog zo’n twintig kilometer per dag gelopen.” Van de dierentuin achter het paleis en de Weense winkelstraat tot aan de torens van het Stephansdom: Willem en Manon hebben hun tijd zeker goed besteed.

Een hotel gerund door vluchtelingen

Slapen, bijkomen en uitrusten deden ze in het Magdas Hotel, dat wordt gerund door vluchtelingen. “Het hotel stond vol met tweedehands tafeltjes en bureaus, die ze zelf – aan de hand van bestaande spullen – in elkaar hadden gezet. Heel leuk, echt een goed hotel.” Sowieso is Willem te spreken over hoe de reis was verzorgd door srprs.me: “Er stond zelfs iemand op het vliegveld klaar om ons op te halen, met onze naam op een bordje! Heb je dat ook een keer meegemaakt…”