Zelf vorm geven aan je eigen ontwikkeling met de Lansigt Academy

Een eigen academy om medewerkers te trainen, te coachen, op te leiden en verder te helpen. Dat past perfect in de bedrijfscultuur van Lansigt. Lees er hier meer over.

Een eigen academy om medewerkers te trainen, te coachen, op te leiden en verder te helpen. Dat past perfect in de bedrijfscultuur van Lansigt. Geen standaard leertraject, maar een op de persoonlijke situatie afgestemd programma. Drs. Annerieke Pastoor is partner bij Lansigt en onder andere verantwoordelijk voor de Lansigt Academy.

Lansigt brengt mensen verder

Lansigt doet veel aan de ontwikkeling van de medewerkers. Annerieke Pastoor: “‘Hoe ver wil je komen?’, vragen wij ons dagelijks af. Onze cultuur is dan ook erg gericht op het verder brengen van mensen. We geloven in onze mensen en reiken heel concreet tools aan om ontwikkeling te stimuleren. We doen veel aan ontwikkeling, met name als je dit vergelijkt met andere middelgrote kantoren.” Maar ook de vergelijking met de big four durft ze aan.

“Natuurlijk is Lansigt anders dan een big four kantoor. Collega’s die de overstap naar ons hebben gemaakt ervaren de aandacht voor de persoon als heel plezierig. We zijn een heel gelijkwaardig alternatief. Mensen hebben wel eens het idee dat er buiten de big four niets te vinden is, maar dat is zeker niet zo.”

Voor elke fase een ander aanbod

De Lansigt Academy is een programma waarmee elke Lansigt-medewerker zich kan ontwikkelen, ervaren of onervaren. Annerieke Pastoor: “Wij weten dat millennials veel uitdaging nodig hebben. Dus geven we ze die uitdaging. On-the-job, maar ook met een stuk persoonlijke ontwikkeling. Competenties worden ook voor accountants steeds belangrijker, dus faciliteren we die ontwikkeling bij onze mensen.”

Voor startende professionals is inhoudelijke ontwikkeling heel belangrijk. Als starter heb je andere vragen dan als professional met zeven jaar ervaring. Je leert nog hoe het vak in elkaar zit, vraagt je af hoe het samenstellen van een jaarrekening precies in zijn werk gaat.

“De ervaren accountant loopt tegen andere zaken aan. Die wil weten hoe hij of zij zijn jongere collega’s het beste kan coachen of hoe zijn of haar collega’s een complex probleem oplossen. Dan heb je veel meer behoefte aan intervisiegesprekken met collega’s, onder begeleiding van een coach,” aldus Annerieke.

Persoonlijke ontwikkeling voor beginners en ervaren professionals

Als voorbeeld van de aanpak voor verschillende carrière-fases noemt Annerieke een stuk persoonlijke ontwikkeling. “Als young professional begin je op onze Academy met inzicht verkrijgen in je eigen persoonlijkheid. Wie ben ik als persoon? Welke kleuren heb ik? Dat brengen we in kaart met een structogram. Omdat je collega’s andere kleuren hebben krijg je zo een goed inzicht in hoe je met elkaar kun samenwerken.”

“De professionals leren vervolgens hoe ze met die verschillen moeten omgaan, ook bij de mensen die ze aansturen. En hoe ze die mensen verder kunnen helpen. Als je een jaar of 7 ervaring hebt, volg je een training om je coachingsvaardigheden te versterken.”

Altijd afgestemd op persoonlijke wensen en actualiteit

De Lansigt Academy programma’s zijn geen geheel gestandaardiseerde leertrajecten. Lansigt kijkt goed naar wat er speelt in de markt en wat er actueel is. Daarnaast zijn de wensen van de medewerkers zelf heel belangrijk.

Annerieke Pastoor: “Wat bij ons bijzonder is, is dat we echt kijken naar wat er in de markt gebeurt, wat de behoefte is bij onze mensen en hoe we daarop kunnen inspelen. We bekijken per persoon wat wenselijk is. Zo stelt elke medewerker ook zelf ontwikkelpunten samen. Waar wil je je op ontwikkelen? Daar ga je dan mee aan de slag. Zo geef je vorm aan je eigen ontwikkeling. En dat past ook helemaal bij Lansigt, die vrijheid om jezelf te ontwikkelen en te groeien. Er liggen heel veel kansen om te pakken.”

“We kijken sterk naar hoe we mensen in hun kracht kunnen zetten. Welke rol kan iemand naast zijn inhoudelijke functie spelen? Als expert, of in de acquisitie, in een teammanagersrol. Zo boeien we onze mensen.”

En er is nog iets waar de Academy aan bijdraagt.

Trainingen goed voor het groepsgevoel

Het opleidingsprogramma is niet alleen goed voor het individu, ook het collectief profiteert. Trainingen worden vaak over de drie vestigingen heen aangeboden en dragen zo echt bij aan het groepsgevoel binnen de organisatie. De medewerkers van de vestigingen Ridderkerk, Alphen aan den Rijn en Gouda hebben zo sterk het gevoel samen ergens naartoe te werken.

De startersdag als meest recente ontwikkeling

De Lansigt Academy zit vol met inhoudelijke leergangen, opdracht evaluaties, intervisie, vaktechnisch overleg, casusbijeenkomsten en praktijkopleidingen. Alles wat er nodig is om jou als starter, young professional of ervaren professional verder te helpen met je ontwikkeling. Zodat je niet alleen groeit als professional, maar ook als mens.

Binnenkort staat het meest recente uitvloeisel van de Academy op het programma: een startersdag. Medewerkers met één tot twee jaar werkervaring gaan zich een dag lang in verschillende vormen bezighouden met vragen als: hoe kan ik mijn kwaliteiten inzetten? Hoe verhoudt zich dat tot mijn functieprofiel? Een mooie aftrap voor de nieuwe Lansigt-avonturiers.

Meer weten over de Academy?

Wil je ook werken bij een kantoor dat jouw persoonlijke ontwikkeling net zo belangrijk vindt als jouw vakinhoudelijke en professionele ontwikkeling? Een kantoor dat niet alleen naar je prestaties kijkt maar ook naar jouw persoonlijke wensen? Solliciteer bij Lansigt of kijk eerst nog even verder bij onze Lansigt Academy.