Wilbert Luhoff is Relatiebeheerder bij Lansigt in Alphen aan den Rijn. In die rol ben je een belangrijke adviseur voor je klanten. Wilbert gebruikt in zijn adviestrajecten graag het Business Model Canvas als hulpmiddel. Waarom? Wilbert legt het uit.

Wilbert Luhoff begon als stagiair bij Lansigt en is inmiddels Accountant AA en Relatiebeheerder. “Ik ben als eerste aanspreekpunt verantwoordelijk voor een klantenportefeuille. In deze rol ben je betrokken bij alles wat er speelt rond een klant. Samen met diverse specialisten zien wij de uitdagingen van onze klanten als onze uitdaging.”

Hulpmiddel om met de klant aan de slag te kunnen

Wilbert maakt in zijn klantgesprekken graag gebruik van het Business Model Canvas. Dit model, ontwikkeld door Alexander Osterwalder en uitgebreid toegelicht in het boek ‘Business Model Generatie’, voorziet in een concrete methode om het businessmodel van een onderneming tegen het licht te houden.

“Binnen Lansigt zijn we echt een slag aan het maken in het adviseurschap. Dan heb je hulpmiddelen nodig om met de klant aan de slag te kunnen. Dit model is zo’n hulpmiddel, maar binnen Lansigt krijg je alle vrijheid om zelf iets te zoeken dat voor jou werkt. Dus als een andere methode voor jou beter toepasbaar is, dan kun je dat zelf gaan proberen. Intern krijgt het Business Model Canvas meer aandacht de laatste tijd, het is al in een VTO ter sprake gekomen en diverse werkgroepen krijgen het aangereikt om ermee te werken.”

Wilbert vertelt meer

Wil je meer weten over de toepassing van het Business Model Canvas? In de video gaat Wilbert er dieper op in. Bekijk het nu.

Download het model

Ben je (beginnend) accountant en wil je zelf aan de slag met het model? Je kunt het hier downloaden.

Relatiebeheerder worden bij Lansigt

Wil je net als Wilbert Relatiebeheerder worden bij Lansigt? Als Accountant AA kun jij voor onze ondernemers echt het verschil maken. Je neemt hen veel financiële zaken uit handen. Ben jij de betrokken en ambitieuze (Assistent) Accountant die wij zoeken? Bekijk de vacature.

Terug naar overzicht