Het is een hot topic in de media: de hoge werkdruk van jonge accountants. In de vele gesprekken die ik met kandidaten voer, hoor ik dit ook enorm vaak terug. Keer op keer blijf ik me verbazen en snap ik oprecht niet hoe dit de branche en het vak ten goede zou moeten komen. Benieuwd naar mijn mening? Lees dan mijn blog!

Want, hoe kun je van je medewerkers verwachten dat ze kwalitatief goed werk leveren, als je ze geen tijd gunt om prive op te kunnen laden? En van ze verwacht dat ze in werkdagen van 10 uur opperste concentratie, nog steeds de lat hoog leggen en foutloos werken? Hoe kan een incompleet team, vanwege capaciteitstekort, optimaal functioneren? En sinds wanneer wordt hard werken beloond, in plaats van kwalitatief goed werk?

In mijn ogen is dit de omgekeerde wereld. Zeker voor een vak als accountant, waarbij een kritische, geconcentreerde blik noodzakelijk is.
 
Mijn visie? Mensen komen het beste tot hun recht in een omgeving waar je de mogelijkheid krijg om je eigen pad te volgen, in het tempo dat bij jou past en binnen een team waar we samen willen groeien. Op elk punt en niveau in je carriere. Ik geloof dat tijd voor ontspanning, zowel in je werk als daarbuiten, zorgt voor positieve energie. En dat deze op zijn tijd weer zorgt voor extra motivatie, aanstekelijk enthousiasme en een frisse blik, die je als accountant goed kunt gebruiken!
 
Ik vind het een gemiste kans als je geen tijd maakt voor (de ontwikkeling van) je medewerkers. Per slot van rekening, wie is er bij gebaat als je medewerkers niet kunnen groeien vanwege tijdtekort? Als je het mij vraagt sla je dan alle planken mis. Je medewerker kan niet de stappen zetten die hij wil, maar wordt gedwongen onder druk werk te blijven leveren wat geen uitdaging meer voor hem is. Vanwege capaciteitstekort of tijdgebrek, zit hij aan het plafond, terwijl hij veel meer potentie heeft. Het gevolg? Een ongelukkige medewerker die je organisatie waarschijnlijk zal verlaten en beperkte kwaliteit van werk. Kortom, zowel nadelig voor de medewerker, als voor zijn collega’s, als voor je kantoor, als voor je klant.
 

Hoe is de werkdruk bij Lansigt?

Gelukkig werkt het bij Lansigt anders! Overwerken is bij ons geen standaard en van 60-urige werkweken krijgen wij alleen maar nachtmerries. Als wordt geconstateerd dat er veel wordt overgewerkt, kijken we naar de oorzaken en pakken die aan. Heeft een medewerker moeite met efficiënt werken of prioriteiten stellen? Dan zetten we een cursus of coaching-on-the-job in. Liggen er teveel opdrachten? Dan zijn we kritisch en eerlijk richting onze klanten onder het mom “liever kwalitatief goed werk, dan half werk”. Of hebben we structureel personeelstekort? Dan komt hoog op de prioriteitenlijst dat er een nieuwe medewerker voor dat team gezocht moet worden.
 
Gelukkig staan binnen onze organisatie alle neuzen dezelfde kant op: de mensen maken het verschil en zijn de spil in het geheel. Zij verdienen aandacht en krijgen die. Hebben we een nieuwe collega nodig, vanwege het vele werk, maar eigenlijk geen tijd om iemand in te werken? Dan máken we tijd! Hebben we 10 sollicitaties ontvangen voor die noodzakelijke extra persoon, maar zit er niemand tussen die écht past in ons plaatje? Dan zoeken we nog even verder. Is iemand niet happy? Dan gooien we graag het gesprek open om daar samen een oplossing voor te vinden. Zijn er genoeg kandidaten die ons team willen uitbreiden, zodat we kunnen groeien, maar zien we in niemand het toekomstplaatje van Lansigt? Dan groeien we op een later moment. En kan een collega niet verder groeien vanwege de teamopbouw? Dan passen we die aan, waar nodig. Want, een gedwongen beslissing voor de korte termijn, is een nog grotere investering op de lange termijn.
 

Ook op avontuur met Lansigt?

Wij geloven in de win-win: investering in de juiste mensen, zorgt voor blije medewerkers, wat zich uit in hard werken, kwalitatieve resultaten, een organisatie die ontwikkelt en klanten die verder komen!
 
Klinkt dit soft? Dan nodig ik je van harte uit voor een kop koffie, om te laten zien hoe hard hier gewerkt wordt en wat een mooie resultaten wij boeken! Maar wel met de nodige tijd voor ontspanning tussendoor. 
 
Saskia Seijsener, Recruiter
Terug naar overzicht