Neline Suijker (27 jaar) werkt als Assistent Accountant bij Lansigt accountants en belastingadviseurs. Ze begeleidt met veel plezier de jongere assistenten in het team van Alphen aan den Rijn en geniet van het contact met haar klanten. Naast haar werk heeft ze ook een passie voor klassieke muziek, die al jaren teruggaat. Het was dan ook een mooie bonus dat zij met Ars Musica in aanraking kwam via Lansigt: “Muziek kan mij enorm raken en tijdens een concert vergeet ik alles om mij heen!”

Muziek als uitlaatklep

Wat maakt Neline zo gepassioneerd over klassieke muziek? Neline vertelt: “Muziek is voor mij een uitdaging, maar ook een bron van ontspanning. Ik kan echt genieten van het studeren op nieuwe muziekstukken. Ik speel sinds mijn tiende orgel, maar sinds kort heb ik mijn passie uitgebreid met viool. Je moet veel studeren om een instrument eigen te maken. Eigenlijk zoals het accountantsvak: je moet veel vlieguren maken om het werk vlekkeloos te krijgen. Beiden is een uitdaging, maar het geeft mij zoveel voldoening!"

Er zitten niet alleen gelijkenissen in het eigen maken van haar vak en een muziekinstrument, de twee vullen elkaar ook aan in het dagelijkse leven van Neline: “Na een werkdag vind ik het fijn om achter het orgel te kruipen, of viool te spelen. Alle indrukken van die dag kan ik kwijt in muziek. Het is een uitlaatklep waarmee ik graag mijn dag afsluit.”  

Inspiratie en motivatie

Lansigt is sinds 2015 partner van Ars Musica. Stichting Ars Musica biedt een podium aan zowel professionals als amateur musici en streeft ernaar klassieke muziek toegankelijk te maken. Eén van de doelen van de stichting is de achterban bekend te maken met schatten uit de klassieke (kerk)muziek. Dit doet Ars Musica bijvoorbeeld door diverse concerten te organiseren, waaronder de Matthäus-Passion waar Neline eerder dit jaar bij aanwezig was. Dit concert inspireerde haar om met vioolles te starten: “Ik had de wens al jaren, maar het kwam er nooit van. Echter, toen ik op de eerste rij zat bij de Matthäus-Passion en de violisten zag spelen, realiseerde ik mij hoe graag ik dit instrument ook onder de knie wil krijgen. Dit motiveerde mij om daadwerkelijk met vioollessen te starten.”

Een beleving voor de klant

Bij het vorige concert van Ars Musica, in de Vredeskerk in Katwijk, nam Neline voor het eerst een klant mee als VIP-gast: “Ik vind het heel bijzonder dat ik mijn passie kan delen met klanten en collega’s. De klant die ik had meegenomen vertelde achteraf dat ze graag vaker naar een concert wil gaan. Zo geef ik mijn klant een beleving mee die ze niet dagelijks ervaren. Daarom is het voor mij een meerwaarde dat Lansigt partner is van Ars Musica. Ik vind het zelf mooi dat ik mijn passie voor muziek op deze manier kan uitdragen op mijn werk.” 

Dichtbij de mens staan

Voor Neline is het niet alleen de passie die haar werk en muziek met elkaar verbindt, ook het samenwerken komt in beide aspecten van haar leven sterk terug. Samenwerken is een onmisbaar kenmerk van muziek en is net zo goed onmisbaar bij Lansigt. “Als collega’s onderling hechten we veel waarde aan de samenwerking en dit dragen we ook uit naar klanten. Lansigt zoekt daarnaast ook samenwerkingsverbanden met diverse goede doelen en stichtingen zoals Ars Musica. Ik vind het mooi dat we op deze manier dichtbij onze medemens staan. Onze kernwaarden (Dichtbij, Ondernemend en Energiek) krijgen zo voor mij ook uitwerking naar buiten toe. We proberen hiermee niet alleen de beste accountant voor onze klant te zijn, maar ook altijd te kijken naar wat we nog meer kunnen doen voor de samenleving. Dat geeft mij extra voldoening op het werk én als ik thuis op het orgel speel of mijn viool pak!”

Deze advertorial verscheen eerder in het RDMagazine.

Terug naar overzicht