Werkenbijlansigt.nl is in een ander jasje gestoken! Nieuwe website, nieuwe huisstijl. Wat echter hetzelfde is gebleven, is Lansigt zelf. Het is daarom een goed moment om met onze mensen te evalueren. Wat vinden zij mooi aan Lansigt? Aan werken bij Lansigt? Waarom doen zij dit met veel plezier? Onze collega's vertellen.

Verder kijken

Mathijs werkt als Controleleider en is sinds 6 jaar onderdeel van het Auditteam: “We kijken verder dan ‘waar moet een accountant aan voldoen?’. Daardoor krijg je de ruimte om jezelf te ontwikkelen in de gebieden die jij leuk of interessant vindt, in de dingen waar jij blij van wordt. Ik wilde bijvoorbeeld les geven op Nyenrode en die ruimte heb ik gekregen. De vraag is altijd waar jouw kracht ligt en hoe je je moet ontwikkelen om die kracht zo goed mogelijk in te zetten. Dit waardeer ik enorm.”

Betrokken

Starten bij een nieuwe werkgever tijdens de coronacrisis geeft nieuwe uitdagingen, terwijl het beginnen aan een nieuwe baan al spannend genoeg is. Jenny waagde toch de sprong en werkt sinds begin dit jaar als directiesecretaresse in Gouda: “Lansigt is voor mij een heel betrokken werkgever. Zowel privé als zakelijk, er wordt er altijd met je mee gedacht. Balans werk en privé is belangrijk en bij Lansigt denkt men er ook zo over. Als collega’s onder elkaar denken we altijd samen na over een oplossing en een werkwijze die voor beiden goed is. Zo bevorder je ook optimale samenwerking. Dan ook de presentjes in coronatijd, het hart onder de riem steken, is fijn om te ervaren.”

Groei en begeleiding

Daphne en Tessa werken allebei sinds 2018 als Assistent Audit in de controlepraktijk. Daphne vertelt enthousiast over de begeleiding die ze ‘on the job’ krijgt: “Als ik bij klanten zit wordt alles goed uitgelegd, er wordt echt de tijd voor genomen voor de begeleiding van assistenten. Zo weet ik hoe ik de werkzaamheden moet aanpakken en ook het ‘waarom’ erachter. Ik doe daardoor niet alleen maar mijn werk, maar ik weet ook wat het belang ervan is en waarom we ze op deze manier doen. Dat is heel fijn.”

Tessa herkent dit en praat verder over de groei die zij, mede door deze begeleiding, heeft doorgemaakt de afgelopen jaren: “Lansigt helpt mij in mijn groei omdat daar ruimte voor is, naast het werk dat heel druk kan zijn. Je staat om de zoveel tijd stil bij je eigen groei en als ik terugkijk naar de afgelopen jaren, heb ik veel bereikt. Het komt terug in de functioneringsgesprekken, maar ook als we OEF-jes gebruiken. Deze helpen mij om in kaart te brengen wat de stappen zijn tot een volgende functie of een bepaald doel. De mentorgesprekken zijn dan fijne evaluatiemomenten. Er wordt open gecommuniceerd over waar je nu staat en wat je moet doen om verder te komen, en mijn collega’s helpen daarbij.”

Kansen en aandacht

In de samenstelpraktijk werken Gino in Gouda en Willem en Alphen aan den Rijn. Beiden zijn Relatiebeheerder en werken bijna drie jaar bij Lansigt. Het woord dat bij Gino direct naar boven komt is ‘kansen’. Hij vertelt: “Er wordt met je meegedacht en je kan veel doen, waardoor er altijd kansen liggen. Je groeit op je eigen tempo en krijg de vrijheid om zelfstandig te zijn, zeker bij klanten. Dit geeft mooie kansen, of je nu net begint of wanneer je al een tijdje in het vak zit.”

Willem beaamt wat Gino zegt en vult aan: “Voor mij is het leuke ook het afwisselende werk en vele klantcontact, maar wat eruit springt is de aandacht. Aandacht voor elkaar en de mensen, zowel bij klanten als bij collega’s. Ik ben altijd met mensen bezig en dat vind ik het allerleukste om te doen. Ondanks de grootte van het kantoor, is de sfeer heel familiair en dat past goed bij mij.”

Persoonlijk

Iemand die al een stukje langer bij Lansigt werkt is Esther, al sinds 2000 onderdeel van het Loon & Adviesteam. Als loonadviseur staat zij onze ondernemers bij. Over werken bij Lansigt vertelt zij: “Een klant vertelde mij laatst over de platte organisatie waar hij werkt en toen realiseerde ik mij dat Lansigt dit ook is. Dat is wat ik erg waardeer, het persoonlijke. Ik stel mij bij iedere collega hetzelfde op, of het om de directeur gaat of de collega naast mij. Iedereen staat voor elkaar klaar en er is veel betrokkenheid onderling.”

Kwaliteit

Miranda is sinds eind 2018 onderdeel van het HR-team en medeverantwoordelijk voor de werving & selectie voor Lansigt. De kwaliteit van het werk en de waarborging hiervan, vindt zij mooi: “Wat mij al vanaf het begin opvalt is de focus op kwaliteit. Als ‘nieuweling’ in de accountancy realiseerde ik mij van te voren niet hoe belangrijk dit sowieso is in de branche, maar bij Lansigt gaat het verder dan alleen de accountants (in spé). Ook binnen HR, een grotendeels indirect team, speelt het een rol. We vragen ons continu af of we met de juiste dingen bezig zijn en willen ons werk altijd naar een hoger niveau tillen. Dus het gaat niet alleen om de wet- en regelgeving van de branche, maar ook puur om de kwaliteit van het werk dat we doen. We willen de beste zijn: voor onze klanten, voor onze collega’s en voor onszelf. Dit geeft verdieping en voldoening, iets dat mij erg motiveert.”

HR Manager Daphne Lievaart over de employee experience bij Lansigt

Terug naar overzicht