De Dag van de Thuiswerker (16 maart) inspireerde ons om een inkijkje te geven in het thuiswerkleven van onze Lansigt collega’s. Het bleef dus niet bij die dag, maar in een reeks blogs laten we zien hoe het thuiswerker ervaren wordt binnen Lansigt. In de vorige blog vertelden collega’s over het in de lucht houden van alle ballen tijdens thuiswerken. Dat dit niet altijd makkelijk is, maar ook mooie kanten heeft. In deze tweede blog komt een ander thema duidelijk naar voren: we wandelen veel meer!

Ommetjes maken

Die ommetjes, die komen vaker terug als we collega’s spreken. Zo hebben een paar collega’s het initiatief gestart om met elkaar te strijden in de Ommetje-app. Collega Olav werd in 2020 de winnaar en ook in de eerste maanden van 2021 wordt er weer flink gewandeld. Diezelfde Olav was daarnaast de drijvende kracht achter een spannende Wie is de Mol-poule, gewonnen door collega Laura. Zo vinden we elkaar op andere momenten, buiten het werk om.

Collega’s missen

Want collega’s worden zeker gemist, zo zegt een collega: “Thuiswerken is voor mij: werken aan de keukentafel, poes in beeld bij teams en een blaffende hond op de achtergrond. Het is fijn dat het kan maar ik mis heel erg mijn collega’s en mensen om mij heen. Het is stil in huis. Aan de andere kant: super goede cappuccino = heel grote plus! En geen reistijd, mooi voordeel.”

Eline sluit zich hierbij aan: “Natuurlijk mis ik het contact met de collega’s en ben ik blij dat als ik een dagje naar kantoor mag. Dan kan ik weer wat mensen zien en spreken. Maar thuiswerken heeft wat mij betreft ook voordelen. Zoals minder reistijd, waardoor er meer tijd overblijft voor beweging en je voor/tussen/na het werk lekker een ommetje in de natuur kan maken.”

“De auto op de oprit laten staan en in plaats van reistijd lekker een wandeling kunnen maken.” (Daphne)

Gezonder leven

Ook Matthijs heeft de ommetjes omarmd: “Waar ik, mede dankzij de Ommetje-app, mee begonnen ben, is mijn werkdag starten met een rondje lopen. Na het klaarmaken van ontbijt stap ik de deur uit voor een wandeling van tussen de 20 minuten en een uur. De duur is deels afhankelijk van het weer. Ik probeer elke dag een ander rondje te lopen voor de afwisseling. Nu het in mijn vaste patroon is opgenomen, sta ik er zelfs eerder voor op. Mijn wandelingetjes werken qua wakker worden beter dan twee koppen koffie. Mijn hoofd ‘staat gelijk aan’. Ik ben in coronatijd dus een stukje gezonder gaan leven!”

Benieuwd naar de eerste blog over thuiswerken? Je leest de blog hier. Herken jij jezelf in onze ervaringen en zou je ook op deze manier thuis willen werken? Bekijk snel onze vacatures, misschien is Lansigt wel dé stap voor jou!

Terug naar overzicht