In de laatste blog over thuiswerken, naar aanleiding van de Dag van de Thuiswerker op 16 maart, komen een aantal nieuwe collega’s aan het woord. Want de realiteit van de lockdown is ook: je nieuwe baan beginnen terwijl het grootste gedeelte van je collega’s thuis werkt. Zo ook Coen, Maud en Jenny. Zij vertellen hun ervaringen over een eerste periode bij Lansigt.

Inwerken op kantoor, daarna thuis verder

Coen: “Het werken gaat bij mij voorlopig (gelukkig) nog vanaf kantoor om mij goed in te werken en te begeleiden in het uitwerken van verschillende opdrachten. Ik heb bij mijn vorige werkgever wel thuis gewerkt dus de feeling zit er wel een beetje in over hoe het thuiswerken gaat. Er zal over een tijdje overleg plaatsvinden over het thuiswerken wat natuurlijk gaat komen in deze tijd. Ik ben heel erg tevreden over hoe de begeleiding werkzaamheden nu gaan en hoop dat wij deze lijn kunnen doorzetten als er vanaf huis gewerkt gaat worden.”

Toch stagelopen

Maud zit, net als veel andere jonge mensen, middenin haar studie. Dat was wel iets anders het afgelopen jaar: “Dit jaar was ingewikkeld met alle online lessen van school, bijeenkomsten, vervallen afspraken, maar helaas ook afgezegde uitjes. Ik heb gemerkt dat ik het mis om elke dag op en neer te gaan en even buiten te zijn. Daarnaast mis ik, ondanks dat je er op een gegeven moment wel aan gewend bent, het contact met anderen heel erg. Daarentegen heeft mijn stage bij Lansigt er dit jaar voor gezorgd dat ik meer energie heb. Alleen al hier op kantoor mogen zijn en anderen zien en spreken, is zo veel fijner. Dat heb ik dan ook als erg prettig ervaren!”

Je thuis voelen

Ook Jenny startte onlangs in haar nieuwe functie bij Lansigt en moet deze eigen maken in een tijd dat veel op afstand is: “Starten aan een nieuwe uitdaging tijdens corona en een lockdown… Het lijkt enorm lastig en onpersoonlijk. Hoe gaat dit in de praktijk? Voel ik mij snel thuis als het zo onpersoonlijk en onbemand is, kan ik wel snel genoeg wegwijs worden en alles eigen maken? Ik vond het dan ook spannend om in deze periode te starten. Maar: Lansigt heeft als jaarthema ‘Ik zie jou’ en dit maken zij zeker waar naar haar personeel toe.”

Het met elkaar voor elkaar krijgen

Jenny vervolgt: “Ik ben zeer positief verrast over de wijze waarop nieuwe medewerkers bij Lansigt worden opgevangen. Aanwezigheid op kantoor, met een (deel) van de nieuwe collega’s aan de slag, op de nieuwe werkplek. Lansigt zorgt voor minimale bezetting van het personeel, maar wel op zo’n manier dat er altijd iemand aanwezig is van jouw vakgebied om je te ondersteunen en al je vragen te beantwoorden. Ik heb mij geen moment afgevraagd bij wie ik moest zijn of wat ik moest doen. Het warme welkom en de uitstraling naar de collega’s van ‘het voor elkaar krijgen met elkaar’ heeft hier aan bijgedragen. Lansigt ziet jou écht! Fijn dat ik deel mag uitmaken van dit team.”

Trots op elkaar

In deze blogreeks (lees hier het eerste, tweede en derde deel) wilden we een inkijkje geven in het thuiswerkleven van de Lansigt collega’s. Met elkaar zijn we vooral erg trots op hoe we dit afgelopen jaar hebben beleefd. Er zijn veel mooie initiatieven ontstaan, zoals de Lansigt playlist in Spotify, teamuitjes via Teams en de ommetjes. Makkelijk was het niet (altijd), maar we gaan vol vertrouwen de komende maanden tegemoet. En kijken uit naar het moment dat we al onze collega’s, klanten en relaties weer met open armen kunnen verwelkomen op onze kantoren.

Terug naar overzicht