Audit

Ben je geïnteresseerd in audit of op zoek naar audit vacatures? Bij Lansigt zit je goed. Hier word je onderdeel van een groep enthousiaste en betrokken mensen. Bij Team Audit ga je aan de slag met het uitvoeren van audits, het afgeven van een controleverklaring of breng je bedrijfsrisico’s in processen in kaart. Je bent nauwkeurig en hebt een breed interessegebied. Als je bij Lansigt aan de slag gaat kun je rekenen op deskundige begeleiding en stroom je in op onze Lansigt Academy. Zo stimuleren we je om het beste uit jezelf te halen. En dat levert weer de mooiste resultaten op voor ons en onze klanten.  

Wat is audit

Audit is een brede term waaronder vele disciplines en expertises kunnen worden samengevat. Binnen de accountancy verstaan we onder audit de afdeling of expertise van het controleren. Zoals de controle van de jaarrekening. Maar het gaat verder dan alleen dat: bij Lansigt kijken we vooruit en vinden we dat audit draait om het verschaffen van inzicht en zekerheid. Zodat onze klant écht verder komt. 
 
Een professionele audit kan alleen uitgevoerd worden door accountantskantoren met een AFM-vergunning. Lansigt is in het bezit van deze vergunning en bij ons vind je dan ook regelmatig audit vacatures. De controle van de jaarrekening door een vergunninghoudend kantoor is verplicht voor ondernemingen die aan een aantal voorwaarden voldoen, zoals wanneer ze in twee opeenvolgende jaren een netto omzet hoger dan 12 miljoen euro realiseren. 
 
De auditor of de audit afdeling heeft als taak om de interne bedrijfsprocessen te controleren. De accountant stelt daarbij vast of de jaarrekening klopt met de werkelijke situatie. Hij geeft daarbij een controleverklaring en kan de bevindingen die hij of zij in dit proces doet rapporteren aan de onderneming. 
 

Concrete taken als auditor

Als auditor houd je je bezig met de controle op specifieke bedrijfsprocessen. Je kunt jezelf specialiseren in bijvoorbeeld IT, operationele zaken of financiën. Concrete werkzaamheden die je uitvoert zijn bijvoorbeeld: 
 
Het uitvoeren van een audit en afgeven van een controleverklaring 
Het voorbereiden van de rapportage 
Het analyseren van risico’s in bedrijfsprocessen 
 

Intern of extern

Grotere bedrijven hebben vaak internal auditors in dienst. Dit zijn specialisten die bedrijfsprocessen in de volle breedte tegen het licht houden en inventariseren op risico’s. Bij Lansigt werken we altijd voor klanten. Dan ben je een externe auditor, omdat je bij een klant aan het werk gaat om een audit te verrichten of daarbij te ondersteunen. 
 

Is het iets voor jou?

Om goed te kunnen functioneren als auditor heb je aan aantal persoonlijke eigenschappen nodig en een breed interessegebied. Je bent in staat om complexe situaties en processen te doorgronden, verbanden te leggen en de juiste vragen te stellen aan onze ondernemer. Je bent analytisch en cijfermatig ingesteld en weet de vinger makkelijk op de zere plek te leggen. Daarnaast ben je, zeker bij Lansigt, mensgericht en wil je graag samenwerken met alle betrokkenen die op je pad komen wanneer je een ondernemer adviseert. 
 

Auditor worden

Een financiële auditor is vaak opgeleid als accountant. Hoe je accountant wordt, lees je op onze pagina over Accountancy. Je kunt doorstuderen tot je Registeraccountant bent. Bij Lansigt kun je bijvoorbeeld beginnen als Assistent Audit en doorgroeien met ons uitgebreide opleidingstraject. 
 

De Lansigt Academy

Als je bij Lansigt aan de slag gaat, weet je één ding zeker: we stimuleren je graag om je dromen te verwezenlijken. Eén van de manieren waarop we dat doen is via de Lansigt Academy. Of je nu al Registeraccountant bent of Assistent Audit, bij ons ga je mee op avontuur en stroom je in op een voor jou actueel kennisniveau. 
 
Je mag het volgende verwachten op de Academy: 
 
Begeleiding door een praktijkmentor
Casusbijeenkomsten 
Een praktijkopleiding op Nyenrode of een (post) HBO-opleiding
Trainingen met betrekking tot zelfinzicht
 
En meer, helemaal afgestemd op wat voor jou relevant is. Ontwikkel je talent én karakter op de werkvloer in combinatie met je opleiding tot Registeraccountant.
 

Audit op de Lansigt manier

Als je bij Lansigt onderdeel wordt van Team Audit, ga je werken in een betrokken team van enthousiaste professionals. Lansigt is niet zomaar een kantoor: het is een top 20 auditkantoor, serious business dus. Maar, tegelijk zijn we een heel open bedrijf met een betrokken cultuur. We onderscheiden ons van andere kantoren op de volgende manieren: 
 
1. Bij Lansigt gaan we voor avontuur: we zoeken mensen die de middelmaat willen ontstijgen en die samen met ons de uitdaging aan gaan om elkaar te inspireren en stimuleren. Net als we met onze ondernemers doen. 
2. Bij Lansigt combineer je carrière met aandacht voor de mens. Dat betekent bijvoorbeeld dat we overwerk zo veel mogelijk beperken. 
3. Bij Lansigt combineren we een formele audit met een praktische houding. Het doel van de ondernemer staat altijd centraal. We denken vooruit en adviseren de klant pro-actief. 
 
Bij ons voer je niet gewoon een opdracht uit, welnee: je denkt mee, bent volwaardig gesprekspartner en gaat strategisch te werk. Want je hebt niet alleen te maken met de ondernemer zelf, die met bloed, zweet en tranen het bedrijf heeft opgebouwd, maar met alle gebruikers van de jaarrekening. Dit schept een band, zowel met je team als met de, veelal lokale, ondernemer en eventuele stakeholders.
 
Daarnaast zijn er nog twee bijzondere aspecten te melden over ons Team Audit. Ten eerste ondersteunen en adviseren wij ook ondernemers die internationaal handelen. Er komt nogal wat kijken bij ondernemen over de grens Lokale expertise is een must en het is moeilijk te doorgronden hoe verslaglegging in elk land precies in elkaar zou moeten zitten. Waar ook ter wereld bieden wij integrale diensten van hoge kwaliteit. Daarom zijn we verbonden aan de International Practice Group, een wereldwijd samenwerkingsverband van betrokken, onafhankelijke accountants. 
 
Ten tweede voorzien wij met onze Audit en Co ook accountantskantoren zonder AFM vergunning van deze dienstverlening. Misschien kom jij daar ook terecht! 
 

Audit functies bij Lansigt

Kom je bij Team Audit te werken dan kun je verschillende functies vervullen. We beschrijven er drie. 
 

Controleleider RA

Je bent de schakel tussen de assistent accountants, de klant en de extern accountant tijdens het leiden van een audit. Als controleleider bij Lansigt denk je mee, ben je volwaardig gesprekspartner en ga je strategisch te werk. Hiervoor heb je je RA titel op al op zak of ben je al heel ver met je RA-studie. 
 

Assistent Audit

Als assistent audit ben je aan het studeren voor je RA titel. Wij leren je de kneepjes van het vak met goede begeleiding. In de dagelijkse praktijk houd je je bezig met het verrichten van controlewerkzaamheden, identficeren van risico’s en bijvoorbeeld het opstellen van procesbeschrijvingen. 
 

Manager Audit

Je bent niet alleen de controlerend accountant, maar ook de trusted advisor van de ondernemer. Je geeft leiding aan en bent een coach voor andere Audit medewerkers. 
 

Toekomstperspectief bij Lansigt

Hoe ver wil je komen? Dat is de eerste vraag die je jezelf moet stellen als je bij ons aan de slag gaat. Heb je genoeg van het Hollandse gepolder en kleuren binnen de lijntjes? Dan ga je bij Team Audit een mooie toekomst tegemoet bij Lansigt. We begeleiden je in je groei – tot Manager Audit aan toe – en zoeken samen met jou en de klanten het avontuur op. 
 
Je wordt getraind, geprikkeld en gestimuleerd op onze Lansigt Academy, waar je de ontdekkingsreiziger in jezelf zult ontdekken. Jij bepaalt hoe ver je zal komen. 
 

Audit vacatures bij Lansigt

Is het helder voor je wat het inhoud en wil je bij Lansigt komen werken? Wil je hoofdzakelijk in de Randstad werken, veel vrijheid in het organiseren van je eigen werk en geen vaste overwerkavonden? Bekijk nu onze audit vacatures! Mocht je nu niet direct het resultaat krijgen wat je zoekt, kijk dan even onder de andere filters, zoals Accountancy of Samenstel. Wie weet begroeten we je binnenkort bij Team Audit. 
 

Bekijk audit vacatures