Britt Benne is Assistent Belastingadviseur bij Lansigt. Tijdens haar opleiding Finance, Tax and Advice aan de Hogeschool Rotterdam liep zij stage bij Lansigt, waarna zij ervoor koos in vaste dienst te blijven. Wat maakt Lansigt nou een goed stagebedrijf en een fijne werkgever voor starters? Britt vertelt.

Een open sollicitatie 

Britt koos voor de opleiding Finance, Tax and Advice omdat zij iets economisch wilde studeren en daarnaast ook grote interesse had in recht. Via via hoorde zij over Lansigt toen zij opzoek was naar een bedrijf voor haar afstudeerstage. Er was geen vacature, maar dat hield haar niet tegen. Britt stuurde een open sollicitatie en werd uitgenodigd voor een gesprek. "Tijdens het gesprek dacht ik gelijk, dit klinkt superleuk." En dat gevoel was wederzijds. Britt had op dit moment nog niet echt een idee wat zij na haar opleiding wilde gaan doen en had nog geen concreet beeld van de carrière die zij kon kiezen met deze studie. “Dat kwam pas tijdens mijn stage bij Lansigt. Toen besefte ik me dat het werk eigenlijk heel anders was dan de opleiding, het was nog veel interessanter en leuker dan ik had verwacht.” 

Vertrouwen en verantwoordelijkheid 

Tijdens haar stage kreeg Britt snel het vertrouwen om zelfstandig werkzaamheden uit te voeren. “Wat ik hier heb mogen doen mochten veel studiegenoten niet tijdens hun stages. Ik kreeg veel meer verantwoordelijkheden en kon me echt op advies richten.” Toch voelde dit voor Britt niet alsof ze in het diepe gegooid werd zonder zwemband. “Soms wist ik echt even niet hoe ik iets moest oplossen, maar iedereen weet dat je stagiair bent dus je kan collega’s gewoon om hulp vragen. Er wordt niet verwacht dat je alles alleen doet. Je krijgt wel volledige taken, maar als je er niet uitkomt is er altijd iemand die je weer op weg helpt." 

Geleidelijk doorgroeien 

De overgang van stage naar werken in vaste dienst was voor Britt niet meteen voelbaar. Ze hield dezelfde verantwoordelijkheden en tegelijkertijd bleef ook de begeleiding die zij gewend was hetzelfde. "Ik kon gewoon geleidelijk door blijven groeien en leren, net als tijdens de stage." Juist die combinatie van het vertrouwen om zelfstandig werkzaamheden uit te voeren en de wetenschap dat er altijd iemand klaarstaat om te helpen als het even niet lukt, was de voornaamste motivatie van Britt om bij Lansigt te blijven. Daarnaast vindt zij de variatie in haar werkzaamheden ook erg fijn: "Ik mag zelf klantcontact onderhouden en het werk is heel gevarieerd. Ik ben niet de hele dag met hetzelfde bezig, omdat ik een heel breed takenpakket heb." 

Altijd blijven leren 

Daarnaast is het voor Britt belangrijk dat zij zich kan blijven ontwikkelen. "Ik vind het fijn dat ik hier mag leren en daarvoor heel veel gelegenheid krijg. Ik ga volgend jaar september bijvoorbeeld beginnen aan een masteropleiding terwijl ik hier na het afronden van mijn opleiding helemaal geen behoefte aan had. Als ik zie wat mijn collega's voor werk doen raak ik gemotiveerd om door te leren. Daarnaast kan ik na een master ingeschreven worden bij de Nederlandse Orde van Belastingadviseurs, dat wil ik ook graag." Voordat zij aan haar master begint heeft Britt genoeg andere dingen om aan te werken. "Ik ben constant aan het leren. Hoe schrijf ik een betere e-mail? Hoe kan ik beter advies geven aan een klant? Ik probeer constant mijn dagelijks werk te verbeteren." 

Dus, waarom Lansigt? 

"De goede begeleiding, de mogelijkheid om door te groeien en de motivatie om altijd te blijven leren. Daarnaast is het gezellige jonge team ook echt een pré!" 

 

Terug naar overzicht