GLE Caribbean is een specialistische speler wat betreft vrachtvervoer tussen Europa en de Caribische eilanden. Lansigt helpt het bedrijf met accountancy en advies werkzaamheden.

Het lag niet voor de hand dat Esther Walraven zou toetreden tot het bedrijf van haar vader. “Hij heeft me nooit gepusht,” zegt ze. Maar toen hij haar kort na haar afstuderen vroeg mee te helpen op een vakbeurs op Curaçao, was ze verkocht. Inmiddels staat ze op het punt het laatste deel van de aandelen van haar vader over te nemen. Lees meer over GLE Caribbean en wat Lansigt voor ze betekent.  

GLE Caribbean vervoert alles wat je kunt bedenken tussen Europa en het Caribisch gebied. Hoofdzakelijk bouwmaterialen, maar ook voedingsmiddelen en bijvoorbeeld persoonlijke goederen bij een verhuizing. Het kan gaan om één doos of een hele container.

Een unieke kans

Toen Esther twee jaar bij haar vaders bedrijf in dienst was, deed zich een unieke kans voor. “Op de eilanden werken we met lokale agentschappen. Het agentschap op Curaçao was in handen van een jong echtpaar waarvan geheel onverwacht de man overleed. De vrouw stond er alleen voor, moest de dood van haar man verwerken. Ze vroeg of wij het kantoor van haar over wilden nemen. Ik zag gelijk de uitdaging.”

Interesse tonen om zaken te doen

Ze verbleef er vijf jaar en leerde alle ins en outs van het zaken doen met de Caraïben. “Het is daar een people’s business. Dat betekent: interesse tonen. Vriendschap gaat voor het zaken doen. Uit een goede persoonlijke verstandhouding komen de zaken voort. Ze bellen graag, waarin ze eerst van alles en nog wat vertellen voordat ze to the point komen.”

Esther praat gloedvol over de eilanden, maar een terugkeer zit er voor haar niet in. “Ik kom er nog twee keer per jaar voor overleg, maar qua wonen is het voorlopig Nederland. De leiding van het bedrijf zit hier.”

Wat doet Lansigt voor GLE Caribbean?

Vanuit Lansigt is een flink team betrokken bij deze klant. Sjaak Lagerwerf is al jarenlang belastingadviseur van GLE Caribbean en de familie en maakte het bedrijf van dichtbij mee in een belangrijke fase: die van de overdracht van vader Gerard op dochter Esther.

Daarover zegt hij: “Ze opereren in een nichemarkt en daar zijn ze best groot in. Zeg maar gerust: een van de grotere spelers. We hebben Gerard Walraven onder meer geholpen met estate planning, om zijn vermogen zo fiscaal vriendelijk mogelijk over te dragen naar zijn dochter. Je hebt het dan met name over advieswerk.”

“Daarnaast zijn we vanzelfsprekend veel bezig (geweest) met bedrijfsopvolging en waardebepaling. Ook stellen we ieder jaar de jaarrekeningen op en loopt de verloning van GLE Caribbean via LAHRS (Loon Advies en HR Solutions).”

Lansigt adviseert in brede zin

Mariëtte Zegveld nam een jaar geleden GLE Caribbean over van haar collega en is nu de accountant op dit dossier.

Mariëtte Zegveld: “Lansigt adviseert GLE Caribbean in brede zin. We gaan nu starten met een project om de administratie verder te optimaliseren en digitaliseren. Het administratiepakket en het CRM-pakket moeten bijvoorbeeld aan elkaar gekoppeld worden, zodat een boeking in het laatste pakket automatisch in de administratie wordt verwerkt. Dat zijn leuke en uitdagende processen voor ons.”

Om dit allemaal in goede banen te leiden is communicatie heel belangrijk. “Het scheelt dat we allemaal vanuit hetzelfde kantoor werken en elkaar zo continu op de hoogte houden van onze werkzaamheden voor deze klant. We werken als een team om met elkaar deze klant zo optimaal mogelijk te bedienen.”

Ook werken voor overzeese klanten?

Wil je ook internationaal opererende bedrijven adviseren en kun je goed samenwerken in een team? Bekijk onze vacatures. Misschien ga jij binnenkort met ons op pad om een bedrijf als GLE Caribbean te helpen groeien.

Terug naar overzicht