Daphne Lievaart en Matthijs van Putten werken als HR-professionals bij Lansigt accountants en belastingadviseurs. Samen met hun HR-collega’s zijn zij verantwoordelijk voor het welzijn van de medewerkers van Lansigt. Daphne stuurt als HR-manager hierbij het team aan en Matthijs geeft als HR-adviseur advies aan zowel de collega’s binnen kantoor, als de klanten erbuiten.

Wat maakt het uitoefenen van het HR vak bij Lansigt zo mooi? Daphne: “Bij Lansigt willen we niet alleen dingen zeggen, maar juist doen. De mens staat hierbij voorop, juist dat maakt dat ik als HR-professional graag bij Lansigt werk.” 

De kernwaarde ‘Dichtbij’ in de praktijk 

Het HR-team is iedere dag bezig met het maken van verbinding tussen mensen. Door alle leeftijden en diensten die het accountantskantoor kent heen. Matthijs: “Als HR staan we dichtbij de mensen. Die kernwaarde van Lansigt brengen wij dagelijks in de praktijk. We zijn niet alleen een luisterend oor, maar gaan ook echt aan de slag met de medewerker. Daarom stellen we onszelf vaak de vraag: wat kunnen we nog meer? We werken niet alleen probleemoplossend, maar denken juist na over wat er structureel beter kan. Zo voorkomen we dat het probleem blijft bestaan. En als de keuze gemaakt moet worden tussen menselijk of zakelijk, kiezen we vrijwel altijd voor het eerste. 

Het Lansigt DNA 

Daphne vult aan: “Lansigt is een ambitieuze organisatie en we willen graag meer mensen met het Lansigt DNA vinden en aan ons binden. Zelfs in deze krappe arbeidsmarkt blijven we daarom heel goed nadenken over wie goed bij onze organisatie past. Ondertussen besteden we veel tijd aan het behouden van het goede gevoel intern, ook als het soms wel eens tegenzit.  

Praktische tools voor medewerkers 

Om hun vak als HR-professionals op deze manier te oefenen, motiveert Daphne en Matthijs om het beste uit henzelf te halen. Ze denken mee in het beleid van Lansigt en brengen dit met plezier in de praktijk. Zo maakt het hun eigen werk alleen maar leuker. Daphne: “Twee keer per jaar organiseren we een inspiratiesessie voor collega’s, juist om hen in verbinding te brengen met collega’s die ze niet dagelijks tegenkomen op de werkvloer. Afgelopen 14 maart vond de eerste sessie van 2023 plaats. Het thema ‘veerkracht’ stond centraal. Dit spreekt ons allemaal aan, zeker na de afgelopen jaren. En niet alleen zakelijk, maar juist ook privé. We geven de collega’s praktische tools mee die ze zelf kunnen gebruiken én weer door kunnen geven in hun team. Ik vind het mooi dat ik kan bijdragen aan het werkplezier van de medewerkers door zo’n inspiratiesessie te organiseren.” 

Mensgericht beleid 

Matthijs gaat als HR Adviseur ook veel ‘naar buiten’, naar klanten van de accountants en fiscalisten. Het mensgerichte beleid van Lansigt neemt hij altijd mee naar een klant. Matthijs stelt daar eigenlijk dezelfde vragen die hij binnen Lansigt ook stelt. “Bij een grote klant ben ik momenteel bezig met een traject om een visie neer te leggen voor de komende jaren. We bespreken bijvoorbeeld met elkaar hoe het personeelsbestand van deze groeiende organisatie er over 5 jaar uitziet. Duurzaamheid en oog voor de samenleving spelen hierin een belangrijke rol. Dit zijn echt grote thema’s om te bespreken en geven de meest boeiende gesprekken. Zo draag je echt iets bij.” 

Bouwen en ontwikkelen 

Hebben ze zelf nog wensen voor hun eigen ontwikkeling en team? Daphne: “Ik blijf graag bouwen aan de ontwikkeling en uitbreiding van mijn team. Lansigt groeit en wij groeien mee om dichtbij alle collega’s te blijven. Matthijs heeft bijvoorbeeld de ambitie om nog meer klantwerk op zich te nemen en dat gaan we zeker uitrollen als we intern ons HR-team volledig op orde hebben. Zo blijven we onszelf én Lansigt ontwikkelen! 

Samen ambitie aanjagen. Dat is de Lansigt belofte, die we graag waarmaken met talentvolle, ondernemende professionals. We zijn daarom altijd op zoek naar nieuwe collega’s met het Lansigt DNA. In het team van Daphne en Matthijs is er ruimte voor een ambitieuze Recruiter en HR-adviseur. Wil je meer weten? Laat van je horen via werkenbijlansigt.nl 

Terug naar overzicht