Relatiebeheerder accountancy

Is klantcontact en resultaten optimaliseren waar jij je voldoening uit haalt? Ben je thuis in de cijfers, maar wil je ook een echte adviesrol vervullen? Dan is relatiebeheerder in de accountancy iets voor jou. Als Relatiebeheerder Samenstel ben jij een trusted advisor voor je eigen klantenportefeuille, die vol uitdagende ondernemers in uiteenlopende branches binnen het (groot-)mkb zit. Met jouw ervaring, know-how, communicatieskills en drive help jij ambities waar te maken. Die van de klant, en die van jezelf. Lees meer over wat een relatiebeheerder bij Lansigt doet.

Spring naar:

Wat is een relatiebeheerder in de accountancy?

Wat doet een relatiebeheerder bij een accountantskantoor? Binnen de accountancy is relatiebeheerder een functie op de samenstelpraktijk. Als relatiebeheerder samenstel ben jij het centrale aanspreekpunt voor klanten. Jij bent voor hen een doortastende en ervaren adviseur en vertrouwenspersoon, die hen door en door kent en hen daardoor slim adviseert op allerlei gebieden. Daarvoor overleg je ook met collega’s zoals de fiscalist, om zo nog completer en beter advies te geven.

Jij kijkt verder dan de cijfers alleen: is de administratie efficiënt ingericht en geeft deze de juiste informatie? Waar wordt nu precies het geld mee verdiend en hoe richten we het verdienmodel daar optimaal op in? En wat betekent dat voor de financiële toekomst van de onderneming? Een uitdaging die je aan moet kunnen en durven gaan, zeker bij Lansigt. Onze klanten beslaan allerlei branches en hebben vaak complexe vraagstukken. Aan jou de taak om hun doelen te helpen realiseren door de relatie in alle opzichten te beheren.

Voorbeelden relatiebeheerder taken:

  • Een vertrouwensrelatie opbouwen met je eigen klantenportefeuille
  • Contact leggen en behouden tussen je klant, collega’s en andere specialisten
  • Gevraagd en ongevraagd advies geven en meedenken met je klanten
  • Leiding geven aan samenstelopdrachten
  • Verantwoordelijkheid voor een juiste afronding van de jaarrekening
  • Assistenten Samenstel begeleiden en een actieve rol spelen in hun ontwikkeling
“Je bent de spil in het geheel. Kleine vragen pak je zelf op, andere dingen zet je uit. Die dynamiek wordt afgewisseld met afspraken waarin je jaarrekeningen en belastingen reviewt of die bespreekt met de klant.” Relatiebeheerder Willem van Dolder

Hoe word je relatiebeheerder bij een accountantskantoor?

Je begint als (Beginnend) Assistent Samenstel na het afronden van een relevante opleiding, of als trainee als je daar nog mee bezig bent. Vanuit daar groei je door naar Gevorderd Assistent en vervolgens naar Junior Relatiebeheerder Samenstel. Zodra je genoeg ervaring hebt en de juiste papieren op zak hebt, ben je klaar voor de stap naar volleerd Relatiebeheerder Samenstel. Daarmee is dit een functie op eenzelfde niveau als Accountant AA.

Zo word je accountant

Goed om te weten: je hoeft natuurlijk niet meteen alle kennis en ervaring in huis te hebben. Via onze eigen Lansigt Academy krijg jij alle tools en mogelijkheden om je te blijven ontwikkelen. Bij Lansigt is je carrière helemaal van jou.

Meer over Lansigt Onze kernwaarden

Samenstel relatiebeheerder worden: iets voor jou?

Jij weet hoe je mensen en processen in beweging zet en houdt. Jij bent een echte aanjager. Een out-of-the-box denker. Een ongebaande-paden-verkenner. Een vaart-erin-houder. Je bent nauwkeurig, goed met cijfers en breed georiënteerd. Je bent niet vies van hard werken en bijleren: de wet- en regelgeving verandert continu en jij blijft daar met plezier van op de hoogte. Ook kun je eenvoudig op verschillende niveaus en in diverse vakgebieden contact maken met mensen in uiteenlopende functies en branches. Communiceren zit in je bloed. Zo ben jij die trusted advisor die klanten helpt ambities waar te maken.

“Ons werk is voor de helft psychologie. De soft skills zijn net zo’n belangrijk onderdeel van ons vak als de cijfers. Als Relatiebeheerder zit je niet de hele dag achter een computer, het is echt mensenwerk. Je bent een verbinder, je moet goed kunnen communiceren, analyseren en plannen.” Relatiebeheerder Jorian Hoogendoorn

Bekijk vacatures relatiebeheerder bij Lansigt

Ben jij de aanjager waar het vak om vraagt? Vind de relatiebeheerder vacature die bij jou past tussen onze samenstel vacatures. In de vacatures vind je een nog uitgebreidere beschrijving en een indicatie van het salaris van een relatiebeheerder accountancy – en kun je natuurlijk direct solliciteren. Zie je niet wat je zoekt? Stuur dan gerust een open sollicitatie of neem contact op met recruiter Rianne van Asselt via 06-45561016. Hopelijk tot snel in een van onze Teams Samenstel in Alphen aan den Rijn, Gouda of Barendrecht.