Belastingadvies

Heb je interesse in het vak belastingadvies, wil je weten wat een belastingadviseur doet of ben je al op zoek naar fiscale vacatures? Dit vakgebied heeft jou van alles te bieden. Zeker als je bij Lansigt aan de slag gaat. Als belastingadviseur of fiscalist bij Lansigt krijg je namelijk alle ruimte om ambities aan te jagen. Van de klant én van jezelf.

Je doet fiscale checks op de door accountants samengestelde of gecontroleerde jaarrekening, maar je vervult tegelijk een vele bredere adviesfunctie. Meer weten over het vak en wat een baan als fiscalist bij Lansigt inhoudt? Op deze pagina zetten we het voor je uiteen.

Wat houdt het vak belastingadvies in?

Binnen het vakgebied belastingadvies ben je een echte adviseur. Jouw belangrijkste taak is advisering vanuit de actualiteit. Je houdt ontwikkelingen bij de klant, nieuwe jurisprudentie en recente wetsvoorstellen nauwkeurig in het oog en anticipeert daarop. Vermogens- en inkomensplanningen en aangiften hebben geen geheimen voor je. Zo denk je mee met de toekomstplannen van de ondernemer. Een ondernemer heeft meestal met ingewikkelde belastingregels te maken en dat vraagt om een expert die dagelijks met deze materie bezig is. Of je adviseert particulieren over hun belastingzaken, zoals inkomstenbelasting.

Meestal werkt de belastingadviseur zelfstandig of bij een belastingadvieskantoor. Bij Lansigt zijn de belastingadviseurs werkzaam in Team Fiscaal. Als adviseur bij Lansigt ben je buitengewoon goed thuis in de fiscale en juridische optimalisering van de positie van de directeur-grootaandeelhouder (DGA). Zo kijk je naar de persoonlijke situatie van de DGA en die van de onderneming. Risico’s en kansen breng je in kaart en een met een gedegen analyse laat je zien waar mogelijkheden liggen om de fiscale positie te verbeteren.

Wat doet een fiscalist of belastingadviseur?

Naast bovengenoemde adviesrol die je binnen het vakgebied vervult, ben je als belastingadviseur bezig met de fiscale implicaties van ontwikkelingen bij de klant en nieuwe jurisprudentie. Je interpreteert nieuwe wetsvoorstellen en toetst deze aan de belastingregels. Ook check je door accountants gemaakte aangiften. Je bent verantwoordelijk voor de fiscale check op basis van advies, verbeterpunten en uitdagingen van de klant.

Concrete taken als belastingadviseur:

 • Gevraagd en ongevraagd fiscaal advies geven aan je klanten;
 • Het nauwkeurig in het oog houden van actuele ontwikkelingen;
 • Het interpreteren van wetsvoorstellen en jurisprudentie voor je klanten;
 • Controleren van door accountants gemaakte belastingaangiften;
 • Het begeleiden en controleren van junior adviseurs.

Opleiding tot belastingadviseur

Hoe word je belastingadviseur? Je kunt bijvoorbeeld met een vwo-diploma of een hbo-bachelor op zak beginnen aan de universitaire studie fiscaal recht (FR) of fiscale economie (FE). Dan volg je met name fiscale en juridische vakken en leer je alles over onder meer vennootschapsbelasting, omzetbelasting, internationaal belastingrecht of staatsrecht.

Wil je vervolgens lid worden van de Nederlandse Orde van Belastingadviseurs (NOB), dan moet je de postmaster beroepsopleiding van drie jaar volgen. Dan worden je beroepsvaardigheden nog verder verbeterd terwijl je in de praktijk aan het werk bent. Bij een kantoor als Lansigt bijvoorbeeld. Daarna moet je als lid van de NOB verplicht jaarlijks twintig uur besteden aan educatie (PE-punten). Binnen onze Lansigt Academy is er alle ruimte om deze ieder jaar te behalen. Een mooie uitdaging die we graag met jou aangaan, zodat we samen jouw ambities waar kunnen maken.

Belastingadvies bij Lansigt

Bij Lansigt heb je als belastingadviseur een brede adviesrol richting de klant. Je kunt je bijvoorbeeld bezighouden met pensioenadvies voor een ondernemer of zijn personeel, estate planning met optimaal fiscaal en juridisch resultaat, het verzorgen van een belastingaangifte of het opstellen van een persoonlijk financieel overzicht. Op basis van dit advies en verbeterpunten voer je de fiscale check uit.

Alles wat je doet, doe je rekening houdend met de ambities van je klanten. Of dat nu een ondernemer die bedrijfsopvolging nodig heeft is of een vermogende particulier. Net zoals je werkzaamheden dat zijn, is ook je klantenportfeuille bij Lansigt heel veelzijdig. Vaak betreft het uitdagende ondernemers in uiteenlopende branches. Altijd binnen het (groot-)mkb en vaak bij familiebedrijven, wat je contact ook nog eens heel persoonlijk maakt. Hoe dan ook sta je als trusted advisor dichtbij de klant en help je hen hun ambities aan te jagen.

Team Fiscaal

Als belastingadviseur of fiscalist kom je bij Lansigt terecht in Team Fiscaal. Een team vol enthousiaste, academisch geschoolde, ambitieuze aanjagers. Net als jij. Je speelt een rol in de ontwikkeling van dit team en werkt nauw samen met de andere teams: Samenstel en Audit. Je kunt binnen Team Fiscaal verschillende functies vervullen. We beschrijven er twee in het kort:

Junior Belastingadviseur

In de junior belastingadviseur rol houd je je globaal met dezelfde taken bezig als je senior collega’s. Je bent nog aan het groeien in je werkzaamheden en als mens. Je taken zullen in het begin dan ook meer uitvoerend van aard zijn, terwijl je door de senior belastingadviseurs begeleid en ondersteund wordt. Zo krijg je alle ruimte om een vliegende start te maken, te ontdekken waar je energie van krijgt en je hierin te ontwikkelen. Goed om te weten: je kunt deze functie ook vervullen als je nog bezig bent met je wo-opleiding FR of FE.

Belastingadviseur

Als (senior) belastingadviseur sta jij als volwaardig adviespartner naast je klanten. Met jouw kennis, ervaring en creativiteit daag je hen uit én ondersteun je hen in het waarmaken van hun ambities. Je bent het aanspreekpunt voor de klant en geeft gevraagd en ongevraagd advies bij het bespreken van de uitgevoerde opdrachten. Ook coach je de junior belastingadviseurs. Samen met je team denk je groot, maar organiseer je klein. 

Waarom wil je fiscalist worden bij Lansigt?

Lansigt is een accountants- en belastingadvieskantoor met drie vestigingen – Alphen aan den Rijn, Gouda en Barendrecht – waar in totaal bijna 200 ondernemende professionals werken. Een aardig aantal, weten we. Toch kun je ons het best omschrijven als een echt familiebedrijf. Want hoewel we veel kennis in huis hebben op verschillende vakgebieden en een groot klantenbestand, staan we echt naast onze klanten. En naast onze medewerkers. Dat merk jij aan het volgende:

 • Werk je hard en graag, maar hecht je ook waarde aan een privéleven? Bij Lansigt is je werk-privé balans goed in orde. Ook als je naast je werk nog studeert, bieden wij je genoeg ruimte om zowel je werk, privé als studie genoeg aandacht te geven.
 • Vaktechnische kennis staat bij ons hoog op de agenda. Wij organiseren regelmatig fiscale bijeenkomsten, zoals de Lansigt Fiscale Kring. Daarbij brengen we financieel specialisten uit vergelijkbare disciplines op de hoogte van fiscale actualiteiten. Zo delen we onze kennis met lokale ondernemers.
 • Bij Lansigt voer je niet alleen opdrachten uit, maar ga je er ook actief naar op zoek. Zowel voor je team, als voor jezelf. Lansigt ondersteunt je hierbij met onder andere jurisprudentielunches. Op een manier die je wellicht stimuleert om te promoveren. Lansigt denkt graag met je mee, dus mocht dat je ambitie zijn, ga er vooral voor.

Samen ambitie aanjagen. Dat is onze belofte, die we graag waarmaken met talentvolle, ondernemende professionals zoals jij. Het is onze missie om ambitie springlevend te houden. Jouw ambitie én die van onze klanten. Wij kijken liever vooruit dan achterom. Naar dromen en kansen. Naar uitdagingen en oplossingen. Met als doel groei en ontwikkeling aan te jagen. Want daar draait succesvol ondernemen om.

Meer nodig om je te laten overtuigen? Lees nóg 5 redenen om voor Lansigt te kiezen en de Jaarlijkse Fiscalistendag

Onze kernwaarden: DOE

 • Dichtbij: Wij voelen ons nauw verbonden met onze medemens en de omgeving waarin we leven. Hier gaan we respectvol en met zorg mee om. Wij zijn betrokken bij onze klanten en willen van dichtbij meemaken wat er speelt. Door hun drijfveren en ambities te doorgronden kunnen we zij aan zij ondernemen.
 • Ondernemend: Wij zijn nieuwsgierig en leergierig als het gaat om nieuwe kennis en bijbehorende kansen. Wat komt er op onze klanten af, welke markttrends zijn interessant en welke strategie past daarbij? Het zijn die vragen waar we energie van krijgen.
 • Energiek: Wij houden van ons werk. Dat zorgt voor teamgeest en enthousiasme. We geven onszelf voor de volle 100% en stellen hoge eisen aan de kwaliteit van ons werk. We hebben lef, verantwoordelijkheidsgevoel en een kritische blik als dat nodig is. Denken combineren we altijd met doen.

Lansigt Academy


En dan is er nog een uitgesproken reden om als belastingadviseur bij Lansigt aan de slag te gaan: onze eigen Lansigt Academy. Dat is de plek waar je door ons als fiscaal specialist verder wordt getraind en opgeleid. Wij stimuleren jou namelijk graag om vooruit te kijken, te dromen en je ambities te realiseren. Ongeacht of je nu junior belastingadviseur bent of een door de wol geverfde senior. Wij hebben een programma dat bij jou en je doelen past.

Wat kun je onder meer verwachten van de Lansigt Academy?

 • Jurisprudentielunches
 • Casusbijeenkomsten
 • Begeleiding door een praktijkmentor
 • Vaktechnisch overleg
 • Cursussen op gebied van persoonlijke ontwikkeling
 • Behalen van PE-punten

Alles over de Lansigt Academy

Belastingadviseur worden: iets voor jou?

Goed om te weten, al die taken, opleidingen en mogelijkheden. Maar is het ook voor jou weggelegd? Ben jij die aanjager waar het vak om vraagt? Herken jij jezelf in de volgende omschrijving, dan is belastingadviseur of fiscalist worden misschien wel iets voor jou:

 • Je bent leergierig
 • Je hebt goede communicatieve vaardigheden
 • Je hebt een sterk analytisch vermogen en cijfermatig inzicht
 • Je vindt het leuk om een ondernemer te adviseren in diens zakelijke- en privésituatie
 • Je bent altijd op zoek naar manieren om de belastingzaken van je klant te optimaliseren

Toekomstperspectief

Hoe ver wil je komen? Die vraag stellen wij onszelf, onze klanten én onze medewerkers regelmatig. Ook aan jou dus, als je binnenkomt via een van onze belastingadviseur vacatures. We willen je namelijk stimuleren het beste uit jezelf en je omgeving te halen. Je dromen en ambities waar te maken, samen met die van je klanten. En daar hoort een heldere doelstelling bij.

Dus ben jij die aanjager die klanten met doordacht advies in beweging houdt en inspeelt op hun actuele behoeften? Die collega’s inspireert en coacht in hun ontwikkeling? Met een passie voor de oplossingen van morgen? Dan ga je bij Lansigt een mooie toekomst tegemoet.

Wij sturen, begeleiden en trainen je namelijk zo goed als we kunnen in je groei. Van een goede werk-privé balans, zodat je als persoon genoeg ruimte hebt jezelf ook buiten de werkvloer te ontplooien, tot onze eigen Lansigt Academy: wij bieden je de faciliteiten, maar uiteindelijk bepaal je zelf hoe ver je wilt komen. Zodat je blijft groeien, als mens en als professional.

Belastingadvies vacatures bij Lansigt

Heb je goed op een rij wat belastingadvies inhoudt? En denk je dat een uitdaging bij Lansigt iets voor jou is? Bekijk dan nu onze fiscale vacatures! Wie weet begroeten wij jou binnenkort bij Team Fiscaal. Mocht je niet direct het resultaat krijgen dat je zoekt, stuur dan gewoon een open sollicitatie. Wij houden er wel van als jij initiatief toont in het aanjagen van jouw ambitie.

Bekijk vacatures