Juridisch Advies

Zijn arbeidsrecht en ondernemingsrecht jouw specialismen? En wil jij je kennis en kunde inzetten voor ondernemers in het (groot) MKB? Dan is onze Juridische Adviespraktijk de juiste plek voor een ambitieuze aanjager als jij!

Proactief advies en een groeiend team zijn de twee kenmerken van deze adviestak binnen Lansigt. Je werkt samen met Belastingadviseurs, Loonadviseurs en Accountants om het beste advies voor je klant neer te zetten. Als Juridisch Adviseur bij Lansigt werk je vanuit een praktische aanpak: je denkt vooraf mee met de ondernemer en adviseert over de mogelijkheden voor het bedrijf binnen de geldende wet- en regelgeving.

Wat doet een Juridisch Adviseur in de Accountancy?

Het Juridische Adviesteam is er voor alle ondernemers en staat klaar met zowel advies als de nodige overeenkomsten. Als Juridisch Adviseur werk je voornamelijk vanuit twee rechtsgebieden: het ondernemings- en arbeidsrecht. Daarnaast komen ook contractenrecht en estate planning aan de orde.

Ons doel is om aan de voorkant dé adviseur voor je klant te zijn, die meekijkt op allerlei gebieden zodat problemen voorkomen worden. Geschillen of problemen oplossen die zijn ontstaan bij de klant, is niet onze core business en willen we juist voor zijn. Wij denken mee met de ondernemer en kijken samen naar de toekomst. Je vraagt je continu af hoe je ervoor kan zorgen dat de ondernemer zich staande houdt. Afgaande op ontwikkelingen in de markt ben jij altijd op zoek naar nieuwe mogelijkheden, kansen of het beperken van risico’s voor de klant. Het bijhouden en delen van jouw kennis is daarom belangrijk. Je werkt nauw samen met de andere afdelingen, zoals het Fiscale team, Loon & Advies, Accountancy, Audit en HR.

Taken Juridisch Adviesteam

Als Juridisch Adviseur sta je naast de ondernemers en bedien je hen met zowel advies als praktische juridische zaken. Daarnaast heb je een interne rol in de ontwikkeling van de adviespraktijk én het delen van jouw relevante en up-to-date kennis met collega’s. Je spart op wekelijkse basis met het Fiscale Adviesteam en werkt nauw samen met de betrokken partner. Allemaal ondernemende academici met de drive om excellent advies te geven.

Richting onze klanten heb je een aantal concrete taken:

  • Opstellen van overeenkomsten, zoals arbeidsovereenkomsten en aandeelhouderovereenkomsten, of algemene voorwaarden;
  • Opstellen van juridische adviezen, bijvoorbeeld in het kader van herstructureringen;
  • Estate planning: adviseren over bijvoorbeeld testament of huwelijkse voorwaarden;
  • Begeleiden van overnames, bijvoorbeeld het opstellen en beoordelen van koopovereenkomsten en due diligence onderzoeken.

Deze en meer vragen komen bijvoorbeeld voort uit de jaarrekening opgesteld door onze Accountants of ontstaan als adviesvraagstukken op jouw eigen initiatief. Als Adviseur weet jij natuurlijk altijd wat er bij jouw klant speelt en wat de ondernemer belangrijk vindt. Dit koppel jij moeiteloos aan actuele wet- en regelgeving om tot een advies te komen. Kortom; ben jij een veelzijdige professional die het leuk vindt om voor ondernemers in het (groot) MKB te werken? Dan is ons Juridisch Adviesteam voor jou dé plek om je ambities vorm te geven en je ontwikkeling aan te jagen!

Waarom wil je Juridisch Adviseur bij Lansigt zijn?

Als Jurist kan je op veel verschillende plekken jouw kennis en kunde inzetten. Werken als Juridisch Adviseur binnen de Accountancy is een specifieke tak van sport waarbij je werkt met ondernemers en jouw vizier richt op de toekomst. Wat maakt dit bij Lansigt extra interessant om te doen?

Wij zijn een middelgroot accountantskantoor in Gouda, Barendrecht en een accountantskantoor in Alphen aan den Rijn wat ervoor zorgt dat er korte lijnen zijn en vrijwel iedereen werkt als generalist. Hierdoor is het heel gemakkelijk om collega’s uit de andere teams aan te haken bij jouw adviesklus – of andersom. Accountants, Belastingadviseurs of Loonadviseurs weten jou moeiteloos te vinden. Ook kan je binnen jouw eigen functie en vakgebied nog eens in de volle breedte aan de slag. Alle facetten van het juridische werkveld kunnen op jouw bureau terecht komen. Dit maakt werken bij Lansigt iedere dag een nieuw avontuur.

En zie jij kansen die nog niet zijn benut? Schroom jij niet om je collega’s en klanten actief te benaderen voor advies en ondersteuning? Dan is werken bij Lansigt voor jou de juiste keuze! Samen willen wij blijven groeien: onze klanten, ons kantoor maar ook zeker onze mensen. Blijven ontwikkelen en opleiden, daar is onze Lansigt Academy voor. Alleen zo kunnen wij het beste advieskantoor zijn voor onze klanten.

Meer nodig om je te laten overtuigen? Lees nóg 5 redenen om voor Lansigt te kiezen

Onze kernwaarden: DOE

  • Dichtbij: Wij voelen ons nauw verbonden met onze medemens en de omgeving waarin we leven. Hier gaan we respectvol en met zorg mee om. Wij zijn betrokken bij onze klanten en willen van dichtbij meemaken wat er speelt. Door hun drijfveren en ambities te doorgronden kunnen we zij aan zij ondernemen.
  • Ondernemend: Wij zijn nieuwsgierig en leergierig als het gaat om nieuwe kennis en bijbehorende kansen. Wat komt er op onze klanten af, welke markttrends zijn interessant en welke strategie past daarbij? Het zijn die vragen waar we energie van krijgen.
  • Energiek: Wij houden van ons werk. Dat zorgt voor teamgeest en enthousiasme. We geven onszelf voor de volle 100% en stellen hoge eisen aan de kwaliteit van ons werk. We hebben lef, verantwoordelijkheidsgevoel en een kritische blik als dat nodig is. Denken combineren we altijd met doen.

Juridisch Adviseur vacatures bij Lansigt

Denk je dat een uitdaging bij Lansigt iets voor jou is? Bekijk snel onze juridische vacatures! Wie weet begroeten wij jou binnenkort bij het Juridische Adviesteam. Mocht je niet direct het resultaat krijgen dat je zoekt, stuur dan gewoon een open sollicitatie. Wij houden er wel van als jij initiatief toont in het aanjagen van jouw ambitie.