Assistent Accountant Isa Houtman kwam Lansigt drie jaar geleden voor het eerst tegen tijdens een open dag. Ze had meteen een klik. “De mensen van Lansigt waren heel open over wie ze waren en wat ze zochten. De laagdrempelige sfeer en persoonlijke aandacht voor werknemers zijn nog steeds waarom ik het zo fijn vind om hier te werken.”

Isa is 22 – ‘Bijna 23!’ – en zit in het derde jaar van haar hbo Accountancy op Avans Hogeschool in Breda. Na het eerste jaar voltijd studie miste ze de praktijk, dus ging ze op zoek naar een plek waar ze werken met deeltijd studeren kon combineren. “Bij Lansigt had ik meteen een goed gevoel – en zij gelukkig ook bij mij! Ik heb eerst een half jaar als administratief medewerker gewerkt en per september 2020 ben ik begonnen als Assistent Accountant in een van de Samenstelteams.”

Ontwikkelen met begeleiding

Isa was vanaf het begin verantwoordelijk voor eigen klanten. “Mijn teammanager houdt er wel van om assistenten in het diepe te gooien,” lacht ze. “Ik begon met veel holdings waarin niet zoveel gebeurt om de basis van de administratie en een jaarrekening onder de knie te krijgen. In de loop van de tijd kreeg ik steeds moeilijkere klanten waar meer wet- en regelgeving en meer advies bij komt kijken.”

Isa werkt onder de vleugels van haar teammanager en mentor, met wie ze ongeveer eens in het kwartaal een evaluatiegesprek heeft. “Maar eigenlijk is het veel laagdrempeliger,” legt ze uit. “Elke week hebben we het wel over mijn voortgang, gewoon aan het bureau. Ik vind dat heel fijn.”

Volgende stap

Dit jaar zijn Isa, haar teammanager en mentor bezig om haar naar het niveau van Gevorderd Assistent te krijgen. Tijdens het evaluatiegesprek vullen ze hiervoor OEF’s in: Opdracht Evaluatie Formulieren. “Ik krijg een vaste opdracht en die vullen we aan met werkzaamheden die mij uitdagen om te leren wat ik en mijn mentor denken dat ik nog nodig heb voor het volgende niveau. Achteraf evalueren we alles met de OEF’s. Ik zie daarin dat ik steeds beter word en dat geeft me energie.”

Leren in de praktijk

Naast de persoonlijke begeleiding kan Isa ook de vakinhoudelijke bijeenkomsten waarderen. Elk kwartaal gaat zij bijvoorbeeld naar het VTO (vaktechnisch overleg) met alle assistenten. “We behandelen onderwerpen waar we in de praktijk vaak tegenaan lopen en we kunnen ook zelf onderwerpen aandragen. Onderhanden projecten of belastinglatenties vind ik bijvoorbeeld best ingewikkeld.”

De medewerkers van Lansigt krijgen ook elke week een mail met nieuwe of actuele regelgeving, de ‘Kibby-flits’ genaamd. “Kibby staat voor Kwaliteit in Beeld en de collega’s die hiervoor verantwoordelijk zijn zorgen ervoor dat iedereen op de hoogte blijft. Ik loop regelmatig nog diezelfde week tegen de benoemde regelgeving aan. De eerste keer denk ik ‘Hoe zat het ook alweer?’ en zoek ik de mail erbij. De volgende keer weet ik het!”

Welzijn voorop

Lansigt is volgens Isa een kantoor waar iedereen bij iedereen kan binnenlopen en waar veel aandacht is voor de balans tussen werk en privé. “Het is een hele prettige sfeer. Op de eerste plaats staat hier dat het goed gaat met jou, daarna met je werk. Iedereen is betrokken, je kunt alles bespreken en dan zoek je samen naar een oplossing.”

Terug naar overzicht