Pensioenadvies

We hebben het allemaal nodig, wanneer we het graag goed willen regelen: pensioenadvies. De regels rond pensioenen veranderen voortdurend. Je moet het leuk vinden om hiervan op de hoogte te blijven. Met jouw brede basis op het gebied van accountancy en fiscale dienstverlening denk je met onze klanten (en zijn medewerkers) mee over de best mogelijke oplossingen.

Persoonlijke aanpak en maatwerk

Wanneer je bij ons aan de slag gaat met pensioenadvies, dan zit je direct al bij klanten aan tafel. Je hebt contact met ondernemers, advocaten, ondernemingsraden en directeurgrootaandeelhouders. Samen met je ervaren collega’s ben je in staat om gedegen advies te geven. Je bent een sparringpartner die gaat voor een persoonlijke aanpak en maatwerk levert. Kort en bondig informeren op een manier waar onze klant echt iets aan heeft.

Pensioenadvies: breed specialisme

Het opbouwen van een pensioen is een belangrijke secundaire arbeidsvoorwaarde. Maar onze klant, de werkgever, wil de kosten wel beheersbaar houden. Hoe pak je dat aan? Daarover denk je met de klant mee. Hieronder vind je een greep uit de werkzaamheden die passen bij dit specialisme:

  • Het (fiscaal) optimaliseren van een pensioensituatie;
  • Collectieve pensioenregelingen voor personeel;
  • Het maken van pensioenberekeningen;
  • Toetsing verplichte deelname aan bedrijfstakpensioenfondsen;
  • Pensioenadvies bij fusies en overnames;
  • Begeleiding ondernemingsraad bij invoering of wijziging pensioen.

Wil je pensioenadvies geven?

Zie jij het belang in van goed pensioenadvies en wil jij hier graag jouw bijdrage aan leveren? Neem dan snel contact met ons op voor een kennismaking. We horen graag van je!

Bekijk vacatures