Jorian Hoogendoorn werkt als Relatiebeheerder bij Lansigt en is bezig met zijn post-hbo opleiding tot Accountant AA. Hoe ervaart hij het werken en leren bij Lansigt? ”Iedereen denkt mee om de ontwikkelroute die jij in je hoofd hebt te kunnen volgen.”

Advies in plaats van cijfers

Jorian is na de middelbare school gelijk in de praktijk aan de slag gegaan en deed zijn studie er deeltijd naast. In de studie past alles in de modellen en reken je tot op de euro nauwkeurig, maar door zijn praktijkervaring keek Jorian hier vanaf het begin anders tegenaan. "Ik heb die nauwkeurigheid tot op de euro altijd met een korreltje zout genomen. Maar het is inderdaad een bizar verschil. In de opleiding draait het om cijfers, cijfers en nog eens cijfers, niet om het verhaal daarachter.”

Eigen ontwikkelroute

Nu volgt Jorian de post-hbo van assistent tot adviseur. De opleiding bestaat uit twee jaar theorie en drie jaar praktijk. Jorian wil hem versneld doen. “Het moet toch gebeuren,” zegt hij nuchter, “en de praktijk is gewoon werktijd. Ik voer straks eigenlijk gewoon mijn normale werkzaamheden uit, maar dan met verslaglegging. Soms zal ik specifiek op zoek moeten naar een moeilijkere opdracht. Dan schiet ik gemakkelijk degene aan die dat coördineert.” Jorian richt zich in zijn werk vooral op de vaktechnische kennis van wet- en regelgeving, daarnaast wil hij zich ontwikkelen in het contact met de klant. “Ik heb vanaf het begin bij klantgesprekken gezeten. Eerst nog zonder zelf iets te zeggen, maar ik liftte wel mee op de kennis van mijn collega’s. Ik leerde wat er allemaal kan spelen in een onderneming en waarin je kunt adviseren. Nu praat ik zelf actief mee.”

Wat Lansigt zoekt

Jorian voelt zich nog steeds goed op zijn plek. “Er heerst een familiegevoel,” vertelt Jorian. “Iedereen wil je helpen.” Daarbij lijkt hij ook goed te passen in het type dat Lansigt zoekt: iemand die weet wat hij wil en wanneer hij het wil. Jorian: "Ik heb altijd gezegd: als ik geen uitdaging meer heb, ga ik weg. Maar na 6,5 jaar zit ik hier nog. Iedereen denkt mee om de ontwikkelroute die jij in je hoofd hebt te kunnen volgen.”

Ontwikkel jezelf

Ben jij net zo gedreven als Jorian om jezelf te ontwikkelen? Laat je gegevens achter en misschien ben jij straks onderdeel van hun team. Als je zegt wat je wilt, krijg je die kans vast!

 

Terug naar overzicht