Jorian Hoogendoorn en Arlinda Woudenberg werken als Assistent Accountant bij Lansigt en zijn bezig met hun post-hbo opleiding tot Accountant AA. Hoe ervaren zij het werken en leren bij Lansigt? ”Iedereen denkt mee om de ontwikkelroute die jij in je hoofd hebt te kunnen volgen.”

Advies in plaats van cijfers

Jorian en Arlinda hebben een heel verschillende route gevolgd naar waar ze nu zijn. Arlinda volgde na haar mbo de hbo-studie accountancy en kwam bij Lansigt terecht tijdens haar afstudeerstage. De overgang van studie naar praktijk was niet altijd makkelijk. “In mijn studie past alles in de modellen en reken je tot op de euro nauwkeurig. Hier leerde ik gelijk dat dat in de praktijk niet zo werkt. Ik heb er regelmatig discussies over gehad met mijn begeleider. Als zij mij ergens op wees, was ik verward. ’Maar zo heb ik het geleerd.”

Jorian lacht om het verhaal. Hij is na de middelbare school gelijk in de praktijk aan de slag gegaan en deed zijn studie er deeltijd naast. “Ik heb die nauwkeurigheid tot op de euro daarom altijd met een korreltje zout genomen. Maar het is inderdaad een bizar verschil. In de opleiding draait het om cijfers, cijfers en nog eens cijfers, niet om het verhaal daarachter.”

Arlinda vult hem aan. “Bij Lansigt heb ik pas geleerd dat niet de jaarrekening het product is, maar het advies dat wij als accountants geven. De jaarrekening is slechts een middel om tot dat advies te komen.”

Eigen ontwikkelroute

Nu volgen Jorian en Arlinda allebei de post-hbo van assistent tot adviseur. De opleiding bestaat uit twee jaar theorie en drie jaar praktijk. Jorian wil hem versneld doen. “Het moet toch gebeuren,” zegt hij nuchter, “en de praktijk is gewoon werktijd. Ik voer straks eigenlijk gewoon mijn normale werkzaamheden uit, maar dan met verslaglegging. Soms zal ik specifiek op zoek moeten naar een moeilijkere opdracht. Dan schiet ik gemakkelijk degene aan die dat coördineert.”

“De begeleiding is heel persoonlijk,” vertelt Arlinda. “Enthousiasme en ambitie worden duidelijk ondersteund. Je kunt zelf aangeven waar je in verder wilt. Ik wilde me graag ontwikkelen op de soft skills, bijvoorbeeld in het begeleiden van collegas. Daar kreeg ik al snel de kans voor. Na een half jaar werkte ik nieuwe collega’s in.”

Jorian heeft zich juist meer gericht op de vaktechnische kennis van wet- en regelgeving. Daarnaast wilde hij zich ontwikkelen in het contact met de klant. “Ik heb vanaf het begin bij klantgesprekken gezeten. Eerst nog zonder zelf iets te zeggen, maar ik liftte wel mee op de kennis van mijn collega’s. Ik leerde wat er allemaal kan spelen in een onderneming en waarin je kunt adviseren. Nu praat ik zelf actief mee.”

Wat Lansigt zoekt

Arlinda en Jorian voelen zich nog steeds goed op hun plek. “Vanaf het eerste moment dat ik hier binnenstapte, vond ik het een fijne cultuur,” zegt Arlinda. “En dat was nog maar voor een simpele schoolopdracht!” “Er heerst een familiegevoel,” beaamt Jorian. “Iedereen wil je helpen.”

Daarbij lijken de twee ook goed te passen in het type dat Lansigt zoekt: iemand die weet wat die wil en wanneer die het wil. Jorian: "Ik heb altijd gezegd: als ik geen uitdaging meer heb, ga ik weg. Maar na vijf jaar zit ik hier nog. Iedereen denkt mee om de ontwikkelroute die jij in je hoofd hebt te kunnen volgen.”

Arlinda sluit zich daarbij aan: “Tijdens mijn studie heb ik ook stage gelopen bij een ander bedrijf, maar daar kreeg ik vooral de administratieve klusjes om weg te werken. Boekhouding moest ik ook leren, maar na een paar weken had ik geen uitdaging meer. Bij Lansigt wordt mijn nieuwsgierigheid steeds gestimuleerd.”

Ontwikkel jezelf

Ben jij net zo gedreven als Jorian en Arlinda om jezelf te ontwikkelen? Laat je gegevens achter en misschien ben jij straks onderdeel van hun team. Als je zegt wat je wilt, krijg je die kans vast!

Terug naar overzicht