Werken bij Lansigt is een continu ontwikkelingsproces. We dagen je uit jezelf te verbeteren, maar óók om je collega’s verder te brengen. Als onderdeel van de Lansigt Academy hebben we daarom intervisiesessies voor professionals geïntroduceerd.

Deze sessies zijn een moment waarop je met je collega’s in gesprek gaat over lastige casussen. Menno Hoogduin is Teammanager Audit bij Lansigt en heeft onlangs zijn eerste intervisiesessie gehad.

Met elkaar in gesprek

“Je zit met zes mensen aan tafel, inclusief een procesbegeleider. Je brengt allemaal een casus in van een probleem waar je in de praktijk mee te maken hebt gehad. Bijvoorbeeld een collega die niet functioneert of een vervelend gesprek met een klant. Dan vertel je hoe je dat hebt aangepakt of wat je er lastig aan vind en ga je daar met elkaar over in gesprek.”

Sessies met verschillende disciplines

Menno Hoogduin werkt nu ruim twee jaar bij Lansigt. Daarvoor was hij werkzaam bij KPMG. “Ook daar deden we aan intervisiesessies. Maar dat was op grotere schaal. Ik denk dat, omdat het hier kleinschaliger is opgezet, ik nu meer meeneem uit deze sessies.”

Menno: “Je zit met mensen van verschillende disciplines aan tafel. Dus met samenstellers, audit collega's en fiscalisten. Het eerste kwartier mag je niets over je eigen casus zeggen. Dan moet je soms behoorlijk op je lippen bijten, maar het is het beste dat de anderen de ruimte hebben om een probleem los van beperkingen te bespreken. De procesbegeleider die erbij zit geeft vanuit een theoretisch kader aan hoe je in toekomstige situaties dingen anders kan doen.”

Energie om iets met je probleem te doen

Deze sessies vinden bij Lansigt drie tot vier keer per jaar plaats. Voor Menno was dit de eerste, maar als het aan hem ligt volgen er zeker meer. “Door alleen al over een casus te praten kom je tot een bepaald inzicht en gevoel. Daarnaast houd je er energie aan over om daadwerkelijk iets met je probleem te gaan doen. Deze sessies leiden tot iets, waar je, als je het probleem voor jezelf zou houden, niet aan toe zou komen.”

Kom ook werken bij Lansigt

Wil jij ook aan de slag in een organisatie waar jij en jouw ontwikkelingsmogelijkheden centraal staan? Bij Lansigt ga je niet alleen het avontuur aan, maar helpen we elkaar vooruit. Dat doen we voor onze klanten, maar ook voor onze medewerkers. Lees meer over de ontwikkelingsmogelijkheden bij onze Lansigt Academy.

 

Terug naar overzicht