Pak de Lansigt opleidingsagenda erbij en je ziet de ene na de andere training of cursusdag voorbij komen. Zeker in het najaar gebeurt er een hoop op gebied van training en ontwikkeling. Niet alleen via de Lansigt Academy, maar ook per specialisme, functieniveau of team is het programma goed gevuld. We spraken een aantal collega’s na het volgen van één van de trainingen over hun ervaringen.

Luisteren, helpen, meeleven en bijstaan

Judith van ’t Wout is Relatiebeheerder in het samenstelteam van Gouda en volgde een training persoonlijke effectiviteit, met daarop aansluitend een aantal intervisie trainingen. Deze training bestaat uit een traject van 3 jaar met dezelfde groep en dezelfde trainer. Judith vertelt: “Vanaf de tweede training zijn we een hele hechte groep geworden die heel vertrouwd met elkaar omgaan. Misschien dat het kwam doordat we op een gegeven moment met alleen vrouwen zijn overgebleven, maar we zijn vanaf het begin heel open naar elkaar geweest. We hebben naar elkaar geluisterd, elkaar geholpen, meegeleefd en bijgestaan.”

Jammer dat het traject is afgelopen

Voor Judith was de training niet alleen waardevol in haar werk, maar ook daar buiten: “Onze trainer Maarten paste goed in deze groep en we hebben zoveel van elkaar kunnen leren. Niet alleen op werkgebied, maar ook privé. Iedereen vindt het nu gewoon jammer dat het traject is afgelopen! Het heeft er bijvoorbeeld voor gezorgd dat je bij vragen elkaar veel makkelijker opzoekt tijdens het werk. Ik weet van mijzelf dat ik door dit traject gegroeid ben. Dit hoor ik ook terug van collega’s, klanten en vrienden. De anderen van de groep hebben eveneens hele mooie stappen gezet. Dit is een heel waardevol traject geweest.”

Lansigt After Summer Course: nadenken over verandering

Onderdeel van het samenstelteam is ook Hendrik de Jongste. Hij werkt als Relatiebeheerder en kijkt terug op de Lansigt After Summer Course: een dag voor alle samenstelcollega’s gericht op vakinhoudelijke ontwikkeling én teambuilding. Deze dag kon (gelukkig) fysiek plaatsvinden voor het aanscherpen van de maatregelen. Hendrik kijkt hierop terug: “Voor het eerste in lange tijd kwamen we weer bij elkaar tijdens de Lansigt After Summer Course. Een hele verandering… Dat was ook het thema om over na te denken tijdens het ochtendprogramma. Waarom zijn veranderingen in strategie en werkprocessen eigenlijk vooral heel moeilijk, zeker als je het zelf zo niet had bedacht? Waarom besteden we gemakkelijk veel tijd aan praten vanuit clichés als ‘niet iedere verandering is een verbetering’, ‘ik doe het al jaren zo’ en ‘het werkt altijd prima’? Zelden hoor je enthousiasme als ‘wanneer beginnen we?’”

Klanten beter begeleiden

Hendrik vertelt verder: “Tijdens de cursus zijn we in gegaan op de vraag waarom dat zo is. Uit de presentatie van Michiel van Dijk is me daarbij vooral bijgebleven dat de aanpak van het verandertraject heel belangrijk is. Hoe betrek je mensen bij het veranderproces zodat het ze zelf de voortrekkersrol gaan oppakken? Daag ze uit en creëer duidelijkheid. Een grote obstructie is dat bedenkers zelf te lang in abstracte termen praten of het idee geven dat input bruikbaar is maar er niets mee doen. Als Relatiebeheerder gaf dit waardevolle inzichten. Ik denk dat wij mede door deze cursus onze klanten bij deze moeilijke processen goed kunnen begeleiden. We zeggen niet voor niks: DOE!”

Nieuw talent aan de start

De Lansigt Academy begint voor de nieuwste groep jonge talenten altijd in november, met de Startersdag. Annelaurien Brinkman (Assistent Audit) en Leander Fierens (Junior Belastingadviseur) waren erbij en trapten met elkaar de nieuwe leergang van de Academy af.

Annelaurien: “Een leuke en leerzame dag, zo kijk ik terug op de Startersdag. Deze dag wordt ieder jaar georganiseerd voor alle jonge starters bij Lansigt van de afgelopen periode, en na mijn komst bij Lansigt in september was het dus ook mijn beurt. We vingen de dag aan in typische corona-style: met een zelftest. Gelukkig allemaal negatief, dus we konden beginnen. Gedurende de dag hebben we verschillende spelletjes gespeeld waardoor we onszelf en onze collega’s beter leerden kennen. Ook hebben we een uitgebreide persoonlijkheidstest gedaan waaruit we inzicht kregen in onze talenten en competenties. Deze inzichten konden we toepassen in het maken van ons POP (persoonlijk ontwikkelplan), dat we gedurende onze loopbaan gebruiken om te groeien binnen Lansigt. We sloten de dag af met een gezellige borrel. De dag was erg gezellig en goed georganiseerd, maar bovenal heel leerzaam. Op naar de toekomst!”

Ontwikkeling aanjagen

Leander kijkt eveneens positief terug op de dag: “Deze maand hadden wij, als Young Talents 2021, een Startersdag op ons kantoor in Alphen. De dag stond in het teken van persoonlijke ontwikkeling. Middels diverse spellen en opdrachten zijn we als groep aan de slag gegaan met het opstellen van een persoonlijk ontwikkelplan. De leuke combinatie van spellen en opdrachten heeft er bovendien voor gezorgd dat ik mijn nieuwe collega’s snel en goed heb leren kennen. Kortom, deze dag was en is voor mij het startpunt om mijn persoonlijke ontwikkeling tot Belastingadviseur binnen Lansigt aan te gaan jagen.”

Ben jij benieuwd hoe jij bij Lansigt je ontwikkeling en ambities kan aanjagen met onze trainingen en opleidingen? Neem contact met ons op of bekijk de vacatures!

Terug naar overzicht