Savannah Kloppert, Controleleider bij Lansigt, is dominant rood. En ook behoorlijk groen. Tenminste, als het gaat om haar persoonlijkheidsstijl. In het kader van haar persoonlijke en professionele ontwikkeling volgde Savannah de training persoonlijke effectiviteit voor young professionals. “Ik was sceptisch, maar ik pas het nu regelmatig toe.”

Voordat Savannah op de Audit afdeling terecht kwam had ze al een jaar in team samenstel meegedraaid. “Ik wist niet welke kant ik op wilde, maar dat is Audit geworden. Nu studeer ik naast mijn baan aan Nyenrode voor mijn RA-titel.”

Vrijheid om jezelf te ontwikkelen

Ze heeft het naar haar zin bij Lansigt, vooral vanwege de mogelijkheden om zichzelf te ontwikkelen. “Lansigt is niet te groot, en niet te klein. Mensen hebben goed contact met elkaar en je ziet hier geen vreemde gezichten. Je weet wat je aan elkaar hebt. En je hebt veel vrijheid om jezelf te ontwikkelen.”

Savannah vervolgt: “Je krijgt hier de kans om te groeien. Wil je verantwoordelijkheid? De kansen zijn er, je moet ze alleen zelf pakken.”

Persoonlijke effectiviteit voor young professionals

De training persoonlijke effectiviteit werd Savannah aangeboden in het kader van de Lansigt Academy, het ontwikkeltraject waarbinnen verschillende activiteiten plaatsvinden. Elke Lansigt medewerker, van beginner tot ervaren professional, blijft zich met de Academy ontwikkelen. Je loopbaan bij Lansigt moet wel een avontuur blijven!

Inzicht in eigen persoonlijkheid

Savannah heeft dankzij de training inzicht gekregen in haar eigen persoonlijkheid. “De training bestond uit twee delen. In het eerste deel hebben we vooral inzicht in onze eigen persoonlijkheden verkregen. We hebben een structogram ingevuld waaruit kwam dat mijn dominante kleur rood is, met als aanvulling groen.”

Een rood persoon is doelgericht en ambitieus. Een groen persoon is socialer en vindt gevoel en omgang met anderen belangrijk. Ben je voornamelijk blauw? Dan hecht je veel aan regels en procedures.

Bewust van verschillende stijlen

“In het tweede deel van de training persoonlijke effectiviteit gingen we in op effectief communiceren. Hoe ga je om met mensen met een andere of juist dezelfde kleur? Hoe geef je die feedback? Voor mij is dat heel relevant, omdat ik altijd bij klanten werk en met wisselende persoonlijkheden te maken heb.”

De training heeft Savannah bewust gemaakt van de verschillen in persoonlijkheden en communicatiestijlen. Dit kan ze direct toepassen op de werkvloer. “Als rood persoon heb je de neiging om een gesprek over te nemen, wanneer je tegenover een blauw persoon zit. In de cursus heb ik bijvoorbeeld een 4-seconden regel geleerd. Hierdoor heeft mijn gesprekspartner de ruimte te reageren.”

De Lansigt Academy

De training persoonlijke effectiviteit is onderdeel van onze Academy. Ben je benieuwd wat de Lansigt Academy verder inhoud? Bekijk het hier en zie hoe we bij Lansigt ook jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling centraal stellen. Welke kleur ben jij?

Terug naar overzicht