Ieder jaar werken er meerdere stagiaires in ieder Samenstelteam, om praktijkervaring op te doen en de geleerde theorie écht toe te passen. Niet alleen belangrijk voor hen, maar net zo belangrijk voor ons als kantoor. Onze stagiaires zijn ieder jaar weer een wezenlijk onderdeel van de teams. We zetten de lichting van 2021 dan ook graag in het zonnetje op de Dag van de Stagiair!

En hoe kunnen we dat beter doen, dan onze stagiaires zelf te vragen hoe hun stage bij Lansigt is bevallen? We zitten inmiddels aan het einde van de stageperiode en blikken daarom in dit blog terug op de afgelopen maanden. Ondanks dat het een andere ervaring was dan zij (en wij) wellicht hoopten aan het begin van hun studie, met veel collega's die thuis werken en een erg leeg kantoor, kijken Amine, Damey, Joost en Stefan toch positief terug op de afgelopen maanden.

Leren, werken en plezier hebben

Amine studeert Accountancy aan de Haagse Hogeschool en liep zijn derdejaars stage in het Alphense team. Hij blikt terug: "Mijn stageperiode bij Lansigt zit er helaas bijna op. Ik heb de afgelopen weken een hoop geleerd, gewerkt en plezier gehad. Ik kan mij nog herinneren dat ik de eerste dagen wel als erg zwaar heb ervaren. Een werkdag ziet er toch anders uit dan een schooldag. In eerste instantie maakte ik mij zorgen, omdat ik dacht dat mijn gehele stageperiode zo vermoeiend zou zijn. Gelukkig was het een kwestie van wennen.

De werkzaamheden die ik bij Lansigt verricht sluiten naadloos aan met wat ik leer op school. Het is altijd interessant om de link te zien tussen de theorie en de praktijk. Verder heb ik erg gezellige en behulpzame collega’s. Afgelopen weken heb ik totaal niet het gevoel gehad alsof ik in het diepe ben gegooid. Mijn begeleiders  en andere collega’s namen altijd de tijd om mij te helpen. Ook is er natuurlijk genoeg ruimte voor een praatje en een lolletje!"

Toepassen in de praktijk

Damey is als stagiair onderdeel van het Samenstelteam in Gouda en doet hier de praktijkervaring op voor haar studie Accountancy aan hogeschool Inholland Rotterdam. Ze vertelt over haar ervaringen: "Ik ervaar mijn stage bij Lansigt als een leuke en leerzame stage. Deze stage geeft een goed beeld van hoe mijn werk er in de toekomst uit komt te zien. Op school leer ik vooral de theorie, maar bij Lansigt leer je dit ook echt toe te passen in de praktijk. Het is erg fijn dat ik op kantoor mag werken, want veel van mijn medestudenten werken thuis en krijgen dan niet de begeleiding die ze nodig hebben. Ik word op kantoor goed begeleid en er wordt echt de tijd voor mij genomen.'

Alles wordt 'echt'

In ons voormalige kantoor in Ridderkerk maakten zowel Joost als Stefan onderdeel uit van het team in de afgelopen maanden. Joost rondt deze zomer zijn opleiding Finance & Control aan de Hogeschool Rotterdam af en deed zowel zijn meeloopstage als afstudeerstage bij Lansigt: "Mijn stage bij Lansigt is erg uitdagend. Ik ben momenteel bezig met mijn afstudeeropdracht en daar ondervind ik een hoop uitdagingen die erg interessant en leerzaam zijn. De collega’s zijn gastvrij, altijd in voor een praatje en helpen zeker waar dat nodig is. Die karaktereigenschappen tekenen de organisatie. Het leuke aan stage vind ik dat alles ‘echt’ word. Op school leer je alles in de theorie, maar met een stage kun je het daadwerkelijk toepassen in de praktijk. Al met al heb ik het prima naar mijn zin!"

De basis van het vak leren

Stefan maakte het team compleet en deed bij Lansigt praktijkervaring op tijdens zijn studie Accountancy aan Avans Hogeschool in Breda. Hij vertelt: "Sinds februari ben ik begonnen met een meeloopstage op de samenstelafdeling. Vanaf het begin had ik het hier al enorm naar mijn zin. Ik werd goed ontvangen en ik mocht gelijk al het echte werk doen. Iets dat mij ook erg interesseerde was dat ik bepaalde onderwerpen in de praktijk te zien kreeg, die ik ook in de schoolbanken had geleerd! Daarnaast vind ik het nog steeds fijn om soms op het kantoor te mogen zijn in deze corona tijd als student. Ik ben dus erg blij dat ik stage mag lopen bij Lansigt en ik ben erg dankbaar dat ik hier mijn basis van het accountancy vak mag leren!"

Kom jij stagelopen in 2023?

We bedanken Amine, Damey, Joost en Stefan voor hun inzet van de afglopen maanden! Ben jij studenten Accountancy of Finance & Control en zoek je een stageplek voor 2023? Laat je gegevens achter en misschien maak jij dan volgend jaar deel uit van ons team! Wil je meer weten over hoe wij stagiaires begeleiden? Collega Rick Begeer begeleidt ieder jaar stagiaires in Gouda en vertelt erover in dit blog.

 

Terug naar overzicht