Thijmen Ouwerkerk begon in 2018 in de controlepraktijk van Lansigt. Na drie jaar hard studeren en werken is hij doorgegroeid tot Gevorderd Assistent en hij kijkt alweer vooruit naar de volgende stap. Wat houdt hem zo gemotiveerd?

Al vanaf de open dag op Nyenrode waarop ik Lansigt voor het eerst ontdekte, spreekt de houding van het bedrijf me aan. Lansigt neemt zijn jonge medewerkers serieus en biedt goede begeleiding. Vanaf het begin ben ik gestimuleerd mee te denken en input te geven. Als iemand uitleg geeft, vertelt die niet alleen hoe, maar ook waarom iets op een bepaalde manier gebeurt. Dat vind ik heel prettig.

Ruimte voor grenzen

Ik heb nu 3 van mijn 4,5 jaar bachelor gehad. Ik werk 4 dagen en volg 1 dag colleges. Studeren moet in de avonduren of weekenden. Het vergt een goede planning en in tentamenperiodes kan het weleens erg veel zijn. Maar als je je grenzen aangeeft, geeft Lansigt je altijd ruimte om je studie netjes te doorlopen. Ik vond het eerst lastig om dan ergens ‘nee’ tegen te zeggen, maar als je daarbij aangeeft wanneer het wel kan, vindt niemand het een probleem.

Zelf de begeleider

Tijdens mijn halfjaargesprek heb ik afgelopen jaar zelf de ambitie aangegeven dat ik de stap wil maken naar Gevorderd Assistent. Het is belangrijk dat je dat uitspreekt, die ambitie wordt gewaardeerd bij Lansigt. Ik gaf zelf aan wat ik dacht nog te moeten leren om de stap te maken en mijn begeleider hielp om de puntjes op de i te zetten.

In januari ben ik daadwerkelijk Gevorderd Assistent geworden. Dat betekent dat ik nu nooit meer als enige assistent met een klant bezig ben, er is altijd nog een jongere assistent. En ik ben zelf de begeleider geworden!

Ik vond het zelf altijd prettig als iemand echt tijd voor me maakte om op een rustige manier uitleg te geven, dus dat probeer ik ook te doen. Dan is er altijd ruimte om verdere vragen te stellen of om dingen meerdere keren te vragen. Dat kunnen zowel praktische vragen zijn over de interne gang van zaken als inhoudelijke vragen. En komen we er niet uit, dan is de controleleider gelukkig nooit ver weg.

De onderneming achter de getallen

Ik werk ook aan steeds complexere posten en heb nauwer contact met de klant. Dat klantcontact wordt steeds leuker. Bij een paar klanten kom ik nu al een paar jaar en dan leer je de onderneming echt kennen. Ik heb gesproken met alle lagen van een bedrijf voor de jaarrekeningen, van directeur tot manager op de werkplaats. Ik zie nu hoe de getallen tot stand komen en welke uitdagingen erachter schuilgaan.

Die ervaring is ook beter voor mijn werk. Ik ben immers op zoek naar afwijkingen. Nu ik de patronen beter ken, zijn die afwijkingen ook makkelijker te vinden.

Ambitie telt

Het is even wennen hoeveel balletjes ik hoog moet houden als Gevorderd Assistent. Ik heb meer verantwoordelijkheden, moet mezelf blijven ontwikkelen, goed communiceren met de controleleider en de klant en daarnaast gaat mijn studie gewoon door. Het is uitdagend, maar dat is juist wat ik er leuk aan vind. En ik kijk gewoon vooruit naar de volgende carrièrestap. Het is de ambitie die telt!

Terug naar overzicht