Ferdi van Voskuilen en Mathijs Remijn zijn Controleleider en teamcoördinatoren in de controlepraktijk van Lansigt én werken bij Nyenrode Business Universiteit. Door de combinatie van vakinhoudelijke kennis en begeleiding van assistenten halen zij het meeste plezier uit hun werk én het beste uit henzelf.

Voldoening als docent

Naast hun werk in de controlepraktijk bij Lansigt zijn Ferdi en Mathijs beiden verbonden aan de Nyenrode Business Universiteit. Mathijs geeft het vak Auditbeginselen aan studenten in de pre-Master. “Dit vak legt een belangrijke basis voor alle aanstormende talenten in de Audit. Ná mijn vak beginnen de studenten accountants te worden. Die groei is heel mooi om te zien. De dynamiek van de studenten tijdens het college geeft mij ook energie. Het is altijd een uitdaging om iedereen precies de juiste hoeveelheid aandacht te geven. Iedere student is anders en heeft iets anders nodig om het vak te halen. Het geeft mij als docent veel voldoening om iedere student te begeleiden op de manier die hij of zij nodig heeft, met een positief resultaat als doel. Dat is waar je het voor doet.” 

Lessen doorgeven

Ferdi knikt instemmend. Hij is scriptiebegeleider in de Bachelor en corrector van Financial Auditing in de post-Master. “Als studenten echt aan de slag gaan met de feedback en ik zie dat het kwartje valt hoe een onderzoek werkt, is dat iedere keer weer een feestje.” Ferdi heeft zelf altijd docenten uit de accountancypraktijk gehad, waar hij veel van heeft geleerd. “Dat wil ik nu graag teruggeven. Jonge mensen laten profiteren van mijn ervaring vind ik heel tof en de studenten vinden het fijn als zij een ervaren begeleider hebben! Bij het schrijven van de scripties focus ik niet alleen op vakinhoud maar juist ook op het proces zelf. Dit helpt de studenten om grip te krijgen op hun onderzoek en ik hoop dat het hen ook helpt in de dagelijkse praktijk.” 

Teamcoördinatoren

Naast hun werk bij Nyenrode en als Controleleider, hebben Ferdi en Mathijs recent ook een nieuwe rol binnen Lansigt. Als teamcoördinatoren van het Auditteam zijn zij samen verantwoordelijk voor alle assistenten. In deze rol nemen zij alle interne taken hieromtrent op zich en houden zij zich bezig met bijvoorbeeld de persoonlijke en vakinhoudelijke ontwikkeling van de assistenten. 

Ferdi: “Hiervoor waren de coördinatoren partners of managers, maar de kloof tussen hen en de assistenten is van nature vrij groot. Assistenten staan nog aan het begin van hun carrière en hebben andere begeleiding nodig dan ervaren collega’s in het vak. Omdat het Auditteam groeit, groeide ook de behoefte om een extra leidinggevende laag toe te voegen tussen de teammanager en de assistenten. Door deze rol zijn Mathijs en ik in staat om met de teammanager de koers te bepalen en dit te vertalen naar een passende invulling voor de ontwikkeling van de assistenten. Deze stap past daarnaast ook mooi bij onze eigen ambities om uiteindelijk teammanager te worden.” 

Dicht op de teams

Mathijs vult hem aan: “Wij zitten als Controleleider dichter op de teams en werken op dagelijkse basis samen met de assistenten. We zien sneller wat zij nodig hebben om het werk goed te kunnen doen. Aan de andere kant vangen wij ook signalen als het niet lekker loopt, sneller op. Hier kunnen we dan gelijk op acteren.” 

Ferdi en Mathijs zagen beiden een kans om het Auditteam te versterken én hun eigen ontwikkeling te stimuleren. Mathijs: “Het bijzondere aan Lansigt is dat je echt zelf achter het stuur van je carrière zit. Als je wat wilt, zegt je leidinggevende: ‘Kom maar met een plan en voer het uit.’ Je hoeft alleen je hand op te steken en er wordt vol voor gegaan.” 

Inhoud en mensen

De heren halen veel energie uit de combinatie van hun werk voor Nyenrode en Lansigt. Zo kunnen ze zich bezighouden met het vak én de mensen. Ferdi: “Het werk op Nyenrode is echt op het proces en de inhoud, terwijl ik als coördinator meer bezig ben met welzijn en motivatie. Dat is in de accountancy vaak een ondergeschoven kindje, maar het zorgt er juist voor dat mensen plezier hebben in hun werk. Tegelijkertijd kunnen we collega’s helpen omdat we zo goed in de inhoud zitten.” 

Ook Mathijs is blij dat hij de functies kan combineren: “Ik krijg juist energie van de afwisseling. Beide functies versterken elkaar, met als gemene deler de focus op zowel mensen als de inhoud van ons vak. Dit is daarom voor mij de ideale combinatie.” 

Terug naar overzicht