Lansigt is een opleidingshuis waar persoonlijke ontwikkeling centraal staat. Teammanager Leonie Poortvliet en relatiebeheerder Corné van Dorp delen hun ervaringen over hoe Lansigt hen helpt om als professional en mens te groeien. Lees hoe mentoren, trainingen en cultuur bijdragen aan een persoonlijke aanpak voor elke individuele werknemer.

Draagt dat wat je op dagelijkse basis doet bij aan jouw persoonlijke doel? Deze vraag stellen Teammanager en Accountant Leonie Poortvliet en Relatiebeheerder Corné van Dorp zichzelf én hun team regelmatig. Leonie en Corné werken bij Lansigt accountants en belastingadviseurs, waar opleiden in het DNA zit. Niet alleen in de techniek van het vak maar juist ook op het menselijk vlak. Werken bij Lansigt betekent daarom werken bij een opleidingshuis: “Het leuke aan het accountantsvak is dat je bij iedere klant net weer een andere invalshoek kiest. Aandacht voor jouw persoonlijke ontwikkeling zorgt ervoor dat je voor alle klanten de juiste tools hebt om de beste accountant te zijn.” 

Ontwikkelen als professional en als mens 

Wat Leonie betreft, is het persoonlijke ontwikkelplan precies waar Lansigt in uitblinkt. Er is goed nagedacht over de inrichting van het opleidingshuis en er wordt bewust gekeken naar je persoon. Alle trainingen die je krijgt zijn passend bij je niveau. Leonie vertelt waarom dit zo is: “De cultuur en normen en waarden van Lansigt vormen de basis voor alles wat we doen als organisatie. Hier gaan we heel bewust mee om. Dit geldt ook voor onze aanpak in het opleiden van jonge accountants. Accountancy is een vak waarbij een lang studietraject hoort. Bij Lansigt kijken we echter verder dan alleen de vaktechnische opleiding die wordt gevolgd aan een  hbo of universiteit. Wij noemen onszelf een opleidingshuis en leggen continu de focus op jouw ontwikkeling als professional én als mens.” 

Een écht persoonlijke aanpak 

Die persoonlijke aanpak heeft Corné zelf ervaren toen hij in 2022 tussentijds promotie maakte, omdat dat was waar hij aan toe was. Wat voor hem echt een verschil maakte in de stappen die hij heeft gezet, was zijn mentor: “Je mentor is een aanvulling op je teammanager en de accountants met wie je samenwerkt. Een mentor focust op jou als persoon. Dat heeft meerwaarde, zeker voor de jonge collega’s die in het vak stappen. Je kan allerlei vragen bespreken: gaat het goed met je studie? Hoe is het thuis? Doe je de dingen op je werk waar je blij van wordt? Deze overkoepelende blik helpt je groeien.” 

Niet iedereen wordt mentor bij Lansigt. Ook dat moet juist weer bij je passen. Zo werkt het opleidingshuis van Lansigt beide kanten op: jouw persoonlijke ontwikkeling staat centraal én je krijgt de mogelijkheid om een rol te spelen in de ontwikkeling van collega’s. Win-win!  

Terug naar overzicht