Het is de Week van het Werkgeluk, iets dat heel vanzelfsprekend lijkt maar het niet altijd is. Werkgeluk is iets waar je met elkaar voor moet werken. Zeker de afgelopen periode kostte dit soms meer kracht dan voorheen. Hoe geven we hier toch voldoende aandacht aan binnen Lansigt? Eerder dit jaar deelden we de 7 bronnen van arbeidsvreugde met alle collega’s, om iedereen bewust te laten zijn van deze belangrijke aspecten. Ze passen goed bij onze DOE-kernwaarden. Benieuwd hoe wij dit gestalte geven? Lees er meer over in dit blog.

Bron 1: Collegialiteit

Deze warmtebron ontstaat uit de sociale contacten op het werk. Zowel uit de verbinding met collega’s als met klanten. Teamwerk laat deze bron stromen: kunnen delen wie je bent en rekenen op anderen waar nodig. Je voelt je thuis bij, en verbonden met, de mensen die je regelmatig in je werk ontmoet. Een mooi voorbeeld van onze DOE-waarde Dichtbij!

Bij Lansigt stimuleren we om op, en soms ook buiten, het werk warme contacten met collega’s en klanten te hebben. We bouwen op elkaar, in de opdrachten en in de persoonlijke ontwikkeling. Jaarlijks hebben we een teamuitje, vestigingsfeest en een kerstontbijt met alle collega’s. Iedereen kijkt er naar uit om dit weer samen te kunnen doen.

Bron 2: Groei

Deze energiebron boor je aan wanneer je jouw kernkwaliteiten en talenten tot ontplooiing brengt. Ook beleef je veel vreugde aan de groei van anderen, die je ondersteunt en coacht. Een mooi voorbeeld van onze DOE-waarde Ondernemend!

Bij Lansigt zijn we continu bezig met groei. We denken hierbij aan groei voor onze klanten, groei van onze organisatie en bovenal groei van onze collega’s. Die groei van collega’s bereiken we o.a. door onderling casussen te bespreken, een persoonlijke mentor voor iedereen en het faciliteren van cursussen en opleidingen. We hebben hiervoor onze eigen Lansigt Academy opgezet!

Bron 3: Fysiek welbevinden

Deze levensbron vormt een fundament voor arbeidsvreugde en stroomt wanneer je een goede werkplek hebt en je je veilig en gezond voelt. De voldoening vloeit ook voort uit de zekerheid dat je ook op langere termijn in je basisbehoeften kunt voorzien. Een mooi voorbeeld van onze DOE-waarde Energiek!

Bij Lansigt hechten we veel waarde aan een fysiek en mentaal veilige werkplek. We zorgen voor een goede werkplek met een zit-sta bureau en hebben twee van onze drie kantoren het afgelopen jaar flink verbouwd en gemoderniseerd. Je kunt als medewerker altijd terecht bij een directe collega, jouw mentor, teammanager en HR. Zowel met vragen over werk, als jouw persoonlijke ontwikkeling en omstandigheden.

Bron 4: Waardering en vertrouwen

Deze ruimtebron ontstaat uit de waardering en het vertrouwen dat je krijgt van collega’s. Het vertrouwen dat je krijgt om eigen ideeën in je werk kwijt te kunnen, geeft invulling aan jouw behoefte aan autonomie. Waardering krijgen voor je werk en voor wie je bent versterken jouw zelfvertrouwen en gevoel van eigenwaarde. Een mooi voorbeeld van onze DOE-waarde Dichtbij!

Bij Lansigt spreken we waardering en vertrouwen graag naar elkaar uit. Ons jaarthema “Ik zie jou” van 2020, hebben we heel bewust doorgezet in 2021. Ondanks de afstand zien we elkaar. We waarderen de ander, geven vertrouwen (om te groeien) en helpen elkaar. Dit proberen we continu uit te dragen in onderlinge contacten en gesprekken met je mentor of teammanager.

Bron 5: Werken met hart en ziel

Deze inspiratiebron ontspringt uit de mogelijkheid om uitdrukking te geven aan wie je bent en om jouw authenticiteit vorm te geven. Doen wat je wilt en waar je goed in bent. Je diepste verlangens realiseren en bij jouw creativiteit komen. Een mooi voorbeeld van onze DOE-waarde Ondernemend!

Bij Lansigt kijken we naar jou als persoon en laten we iedereen zoveel mogelijk in zijn/haar kracht werken en ontwikkelen. Met ons mentorschap, de Lansigt Academy, externe studies en cursussen en persoonlijke aandacht helpen wij jou om jouw ambities waar te maken. We denken met je mee in wat je wilt bereiken, waar je goed in bent en waar je interesses liggen. Zo kun jij laten zien wie je bent en werken aan wat jij wilt bereiken.

Bron 6: Goede prestaties

Deze krachtbron vindt zijn brandstof in de voldoening die ontstaat, wanneer je aantrekkelijke resultaten en effecten van jouw werk ziet: het gevoel dat je competent bent en succes hebt. Vrijwel iedereen houdt er van goede prestaties te leveren. Een mooi voorbeeld van onze DOE-waarde Energiek!

Bij Lansigt gaan we uiteraard voor goede prestaties. Dat doen we voor onze klanten, voor onszelf en voor elkaar. Successen vieren we samen. We jagen elkaar en klanten aan om ambities en dromen waar te maken, om te ontwikkelen en om nieuwe dingen te ontdekken. Goede prestaties zijn het gevolg van alles wat we doen om een prestatie te bereiken.

Bron 7: Van betekenis zijn

Deze lichtbron ontstaat wanneer jouw werk er toe doet. Voor klanten of collega’s, maar ook mensen in jouw omgeving of ‘iets groter dan jijzelf’: bv. een veilige stad of de gemeenschap. Jouw werk geeft een diepere betekenis aan wie je bent, wat je kunt en doet. Iets om trots op te zijn en je mee te identificeren. Een mooi voorbeeld van onze DOE-waarden Dichtbij, Ondernemend, Energiek!

Bij Lansigt willen we van betekenis zijn. Voor onze klanten, voor elkaar en voor onze omgeving. Alles wat we doen wordt hierin samengevat. We laten dit zien in onze samenwerking, met de aandacht die we voor elkaar hebben. Ook in onze sponsoring van bijvoorbeeld de Cycle for Hope komt dit terug. We dragen graag bij aan een betere en mooiere wereld voor iedereen.

Meer weten over ‘De zeven bronnen van arbeidsvreugde’ van Kees Kouwenhoven, HR Manager Daphne Lievaart aan het woord over employee experience of waarom wij dit zo belangrijk vinden? Neem contact met ons op en we vertellen je alles!

Terug naar overzicht