Belastingadvies

Heb je interesse in het vak van de belastingadviseur of zoek je belastingadviseur vacatures? Team Fiscaal bij Lansigt richt zich op het vanuit de actualiteit adviseren van de klant op fiscaal gebied. Je vervult een brede adviesfunctie en denkt mee met de toekomstplannen van de klant. Je volgt nieuwe jurisprudentie en recente wetsvoorstellen en je weet precies waar de mogelijkheden en de beperkingen liggen. Vermogens- en inkomensplanningen en aangiften hebben geen geheimen voor je. Daarnaast bestaat het werk uit het doen van fiscale checks op de door accountants samengestelde of gecontroleerde jaarrekeningen. Bij Lansigt stroom je als belastingadviseur in op de Lansigt Academy, waar je de fijne kneepjes van het vak leert. Is het iets voor jou of wil je meer weten over het vakgebied? Lees verder.

Wat is belastingadvies?

Als belastingadviseur houd je je bezig met een breed spectrum aan werkzaamheden. Primair houd je je bezig met advisering vanuit de actualiteit. Dat betekent dat je ontwikkelingen bij de klant, nieuwe jurisprudentie en recente wetsvoorstellen nauwkeurig in het oog houdt en daarop anticipeert. Je bent bijvoorbeeld adviseur voor ondernemers. Een ondernemer heeft meestal met ingewikkelde belastingregels te maken en dat vraagt om een expert die dagelijks met deze materie te maken heeft. Of je adviseert particulieren over hun belastingzaken, zoals inkomstenbelasting. 

Als adviseur bij Lansigt ben je buitengewoon goed thuis in de fiscale en juridische optimalisering van de positie van de directeur-grootaandeelhouder. Zo kijk je naar de persoonlijke situatie van de DGA en die van de onderneming. Risico’s en kansen breng je in kaart en een met een gedegen analyse laat je zien waar mogelijkheden liggen om de fiscale positie te verbeteren.

Meestal werkt de belastingadviseur zelfstandig of bij een belastingadvieskantoor. Bij Lansigt zijn de belastingadviseurs werkzaam in Team Fiscaal.

Concrete taken als belastingadviseur

Je bent als belastingadviseur bezig met de fiscale implicaties van ontwikkelingen bij de klant en nieuwe jurisprudentie. Je interpreteert nieuwe wetsvoorstellen en toetst deze aan de belastingregels. Ook check je door accountants gemaakte aangiften. Je bent verantwoordelijk voor de fiscale check op basis van advies, verbeterpunten en uitdagingen van de klant.

Enkele van je concrete taken als belastingadviseur zijn: 

-        Gevraagd en ongevraagd fiscaal advies geven aan je klanten
-        Het nauwkeurig in het oog houden van actuele ontwikkelingen
-        Het interpreteren van wetsvoorstellen en jurisprudentie voor je klanten
-        Controleren van door accountants gemaakte belastingaangiften
-        Het begeleiden en controleren van junior adviseurs

Belastingadviseur worden: iets voor jou?

Om het vak goed te kunnen uitoefenen ben je vanzelfsprekend op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Je bent leergierig, hebt een sterk analytisch vermogen, cijfermatig inzicht en uitstekende communicatieve vaardigheden. Je vindt het leuk om een ondernemer te adviseren in zijn zakelijke en privé situatie. En je bent altijd op zoek naar manieren om de belastingzaken van je klant te optimaliseren.

De opleidingen tot belastingadviseur 

Hoe wordt je belastingadviseur? Bij Lansigt zoeken we academisch geschoolde adviseurs. Je kunt bijvoorbeeld met een VWO diploma of een HBO-bachelor op zak beginnen aan de universitaire studie fiscaal recht. Dan volg je met name fiscale en juridische vakken en leer je alles over bijvoorbeeld vennootschapsbelasting, omzetbelasting, internationaal belastingrecht of staatsrecht.

Wil je vervolgens lid worden van de Nederlandse Orde van Belastingadviseurs (NOB), dan moet je de postmaster beroepsopleiding van drie jaar volgen. Dan worden je beroepsvaardigheden nog verder verbeterd terwijl je in de praktijk aan het werk bent. Bij een kantoor als Lansigt bijvoorbeeld. Daarna moet je als lid van de NOB verplicht jaarlijks twintig uur besteden aan educatie. Een mooie uitdaging die wij bij Lansigt graag met jou aan gaan. 

Waarom wil je dit bij Lansigt?

Als je bij Lansigt in Team Fiscaal terecht komt, ga je werken in een team van enthousiaste, academisch geschoolde fiscalisten. Lansigt heeft drie vestigingen: in Alphen aan den Rijn, Gouda en Ridderkerk, en ongeveer 130 medewerkers. Hoewel dat een aardig aantal is, kun je ons toch het beste beschrijven als een echt familiebedrijf. We onderscheiden ons onder meer op de volgende manieren van andere accountants- en belastingadvieskantoren:

1.     Werk je hard en graag, maar hecht je ook waarde aan een privéleven? Bij Lansigt is je werk-privé balans goed in orde.

2.     Ben je avontuurlijk ingesteld? Wij zoeken geen middelmatige mensen, maar professionals die de middelmaat ontstijgen en samen met ons de uitdaging aan willen gaan te groeien. Die ons en elkaar stimuleren, net als we met onze klanten doen. 

3.     Wij organiseren regelmatig fiscale bijeenkomsten, zoals de Lansigt Fiscale Kring. Daarbij brengen we financieel specialisten uit vergelijkbare disciplines op de hoogte van fiscale actualiteiten. Zo delen we onze kennis met lokale ondernemers.
 
Bij Lansigt voer je niet alleen opdrachten uit, maar ga je er ook actief naar opzoek. Zowel voor je team, als voor jezelf. Lansigt ondersteunt je hierbij met regelmatig vaktechnisch overleg en jurisprudentielunches. Op een manier die je wellicht stimuleert om te promoveren. Lansigt denkt graag met je mee, dus mocht dat je ambitie zijn, ga er vooral voor.

Lansigt Academy

En dan is er nog een uitgesproken reden om als belastingadviseur bij Lansigt aan de slag te gaan. Ons belastingadviesbureau en accountantskantoor beschikt namelijk over een eigen Academy. Dat is de plek waar je door ons als fiscaal specialist verder wordt getraind en opgeleid. Wij stimuleren jou namelijk graag om vooruit te kijken, te dromen en je ambities te realiseren. 
 
Of je nu junior belastingadviseur bent of een door de wol geverfde senior, wij hebben een programma dat bij jou en je doelen past.

Wat kun je onder meer verwachten van de Lansigt Academy? 

•       SOB Beroepsopleiding belastingadviseurs met 20 dagdelen vaardigheidstraining
•       Jurisprudentielunches
•       Casusbijeenkomsten
•       Begeleiding door een praktijkmentor
•       Vaktechnisch overleg

Belastingadvies bij Lansigt

Bij Lansigt heb je als belastingadviseur een brede adviesrol richting de klant en speel je ook een rol bij de ontwikkeling van onze fiscale afdeling.

Je kunt je bijvoorbeeld bezighouden met pensioenadvies voor een ondernemer of zijn personeel, estate planning met optimaal fiscaal en juridisch resultaat, het verzorgen van een belastingaangifte of het opstellen van een persoonlijk financieel overzicht.

Je werkt nauw samen met team Samenstel en team Audit. En je doet je fiscale check op basis van advies en verbeterpunten. Rekening houdend met de uitdagingen van onze klant. Van ondernemer die bedrijfsopvolging nodig heeft tot de vermogende particulier. Er is dus nogal wat kennis in huis. Kennis die we graag delen met administratiekantoren met bijscholing op actuele fiscale onderwerpen.

Belastingadvies functies bij Lansigt

Ga je werken bij Team Fiscaal bij Lansigt, dan kun je verschillende functies vervullen. We beschrijven er twee in het kort. 

Belastingadviseur

Als Belastingadviseur houd je je bezig met advisering vanuit de actualiteit, ontwikkelingen bij de klant, nieuwe jurisprudentie en recente wetsvoorstellen die van betekenis kunnen zijn voor je klant.  Ook speel je een rol in de ontwikkeling van het fiscale team bij Lansigt. Je werkt nauw samen met de andere teams en denkt mee met de klant. Je bent ook aanspreekpunt voor de klant en geeft gevraagd en ongevraagd advies bij het bespreken van de uitgevoerde opdrachten. En je coacht de Junior Belastingadviseurs.

Junior belastingadviseur

In de junior rol houd je je globaal met dezelfde taken bezig als de senior belastingadviseur. Je hebt echter een stuk minder ervaring. Je kunt deze functie bijvoorbeeld ook vervullen je je WO opleiding FE of FR nog niet hebt afgerond.

Toekomstperspectief bij Lansigt

Zodra je bij Lansigt binnen komt via één van onze belastingadviseur vacatures, stellen we je een vraag: hoe ver wil je komen? We willen je namelijk stimuleren het beste uit jezelf en je omgeving te halen. En daar hoort een heldere doelstelling bij.

Dus sta je ondernemend in het leven en ben je geen typisch Hollandse polderaar, maar zoek je het avontuur en wil je de middelmaat ontstijgen? Dan ga je op ons belastingadvieskantoor een mooie toekomst tegemoet. We begeleiden je in je groei en zoeken samen met jou en de klant continu de uitdaging.

Teams bij Lansigt

Het team dat zich bij Lansigt met belastingzaken bezighoudt is Team Fiscaal. Een enthousiaste groep academici die het fiscale plaatje van onze klanten met veel energie optimaliseren. 

Belastingadvies vacatures bij Lansigt

Heb je goed op een rij wat belastingadvies inhoud en denk je dat een uitdaging bij Lansigt iets voor jou is? Ben jij in staat om één prangende vraag van onze klanten te beantwoorden: hoe betaal ik zo min mogelijk belasting? Bekijk nu onze belastingadviseur vacatures! Kun je jouw vacature zo gauw niet vinden? Doe dan een open sollicitatie! Dan zien we jou snel bij Team Fiscaal. 

Bekijk fiscale vacatures